Autor Zpráva
andymen
Profil
Zdravim!
Prejdem rovno k veci.. Mam stranku kde mam cez <iframe> vlozeny kalendar v ktoro mam na niektorych cislach odkazy (po kliknuti sa zobrazi skolenie s danym datumom).
Tiez mam spravenu stranku, do ktorej budem nacitavat hodnoty z MySQL datab.

Co neviem spravit je:

aby po kliknuti na odkaz v kalendari, sa otvorila moja stranka, kde sa podla datumu nacitaju hodnoty do forumaru.
(napriklad. v kaledari mam <a href="07.05.06.php">06</a>, a po kliknuti, by sa odslala premenna 07.05.06, ktora by bola klucom ku vyhladaniu z databazy).

alebo

Po kliknuti na odkaz v kaledari, sa zobrazili hodnoty z databazy v tej stranke, kde mam vlozeny <iframe> s kalendarom.

Da sa to nejako riesit?
Stranka je na www.mafe-ferenc.ic.cz
Dik.
icka
Profil *
No lepší máš když si ten datum převedeš:

$cas = mktime($hod, $min, $sec, $mes, $den, $rok);

a odkaz máš: <a href="strana.php?promenna=" . $cas . "">odkaz</a>";
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
andymen samozrejme, vsechno jde ale bez znalosti scriptu bohuzel nejde radit...
Ale jinak pokud potrebujes zobrazit data nekde jinde nez je samotny script, tak v miste kde chces ty data zobrazit MUSIS je vytisknout, to je logicke....
Pokud jsem pochopil otazku.... je trosku nesrozumitelna.....
jahodal
Profil
<a href="07.05.06.php">06</a> tohle ti nebude nikdy fungovat. to bys musel mit soubor 07.05.06.php
andymen
Profil
No skusim to podat trosku inak. Vcera som hladal a nasiel ciastocnu odpoved na svoju otazku. Ak napisem <a href="skolenie.php?=07.05.06" malo by to odoslat hodnotu 07.05.06 to skriptu na stranke skolenie.php. No neviem ako tuto hodnotu pouzit tak, aby som pomocov nej vybral z databeze tie spravne udaje.
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
na ja na to pouzivam takovou konstrukci:

function ukazclanek ()
{
if(isset($_REQUEST["clanek"])){
$sBuffer=explode("?",$_REQUEST["clanek"]);
$_REQUEST["clanek"]=$sBuffer[0];
list($funkce,$id)=explode("=",$sBuffer[1]);
$_REQUEST["funkce"]=$funkce;
$_REQUEST["id"]=$id;
// if(isset($sBuffer[1])){
// $_REQUEST[$sBuffer[0]]=$sBuffer[1];
// }
}
unset ($sBuffer);
if ((string)$_REQUEST["clanek"]<>'') $mujclanek=$_REQUEST["clanek"]; else $mujclanek="uvod";
if (is_file("./".$mujclanek.".htm")):
$nazevclanku=$mujclanek.".htm";
require_once $nazevclanku;
elseif (is_file("./".$mujclanek.".php")):
if ($mujclanek<>"scripty/guestbook"){//toto zrusi nastaveni pozice v guestbooku kdy kliknu na jinou stranku...
unset($_SESSION["od"],$_SESSION["do"], $_SESSION["odpoved"],$_SESSION["odpoved_nick"], $_SESSION["odpoved_datum"]);
}
$nazevclanku=$mujclanek.".php";
if (strstr($mujclanek,"download_pocitadlo") == false) { //inicializace parametru pri vlozeni pocitadla. Toto provest vzdy krome odskoku na administraci pocitadel.
require_once "scripty/download_pocitadlo.php";
}
// if (strstr($mujclanek,"scripty/anketa") == false) { //inicializace parametru pri vlozeni ankety. Toto provest vzdy krome odskoku na administraci ankety.
// require_once "scripty/anketa.php";
// }
require_once $nazevclanku;
else:
notfound($mujclanek);
endif;
}

function notfound ($nazevclanku){
$sTitulek ="NOT FOUND --> 404 ERROR - www.prochazka.zde.cz";
include "zahlavi.php";
?>
<TABLE class=index cellSpacing=0 cellPadding=15 border=0>
<TBODY>
<TR>
<TD class=indextitle>
<DIV class=bot_left>NOT FOUND - 404 ERROR - www.prochazka.zde.cz</div>
</TD>
</TR>
<TR>
<TD class=indextext>
<?php echo "<P>&nbsp;&nbsp;&nbsp;Litujeme, ale požadovaný dokument: <b>".$_SERVER["SERVER_NAME"]."/index.php?clanek=".$nazevclanku."</b> nebyl na serveru nalezen.</p>";?>
<P>&nbsp;&nbsp;&nbsp;Pokud problemy přetrvávají, prosim kontaktujte autora <a href="index.php?clanek=kontakt">WEBu</a></p>
<?php ZakonceniStranky();
}

a zde mas rozhodovaci switch:

switch($_GET["clanek"]){
case 'prihlaseni':
if ($_GET["clanek"]=="prihlaseni"){
Prihlaseni();
}
echo '<P>&nbsp;&nbsp;&nbsp;Založit nový <a href="index.php?clanek=registrace">účet</a>...</p>';
ZakonceniStranky();
break;

case "odhlaseni":
unset($_SESSION["id"], $_SESSION["id_prezdivka"], $_SESSION["JeAdmin"], $_SESSION);
header("location: index.php");
ob_end_flush();
break;

case "zruseniregistrace":
if (isset($_SESSION["id"])) mysql_query ("delete from uzivatele where id=".$_SESSION["id"].";", $GLOBALS["link"]);
ZruseniRegistrace();
unset($_SESSION["id"], $_SESSION["id_prezdivka"], $_SESSION["JeAdmin"], $_SESSION);
break;

case "zapomenuteheslo":
ZapomenuteHeslo();
break;

case "registrace":
Registrace(Nazev_tabulky_login);
break;

case "zmenahesla":
ZmenaHesla();
break;

case "zruseniregistracedotaz":
ZruseniRegistraceDotaz();
break;

case "registracedokoncena":
RegistraceDokoncena();
break;

default:
ukazclanek();
break;

vsechno je v souboru INDEX.php

potom format url je nasledovny:

index.php?clanek=scripty/download_pocitadlo?add_pocitadlo_download

kde index.php je ze se odkazuje na stale stejny script. nesleduje otaznikem a nazvem "clanek" ktery urcuje co se ma vykonat , bud nejaky script a nebo nejaka stanka. Bez pripony ".php !!!". Takze kdy mam soubor uvod.php bude za clankem jen "uvod". Pokud se nejaky script nebo clanek nachazi v nejakem souboru, tak je treba uvest i cestu. Za dalsim otaznikem jsou parametry.
jako napriklad funkce co se ma provest. pokud funkce ma jeste rovnatko, tak to znamena ze ma i parametr. Pokud potrebujete prenaset vyce parametru, tak jednine je naskladat za sebe a provest kriptovani. Tento postup mam na mem webu a faka super...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.