Autor Zpráva
HGD
Profil
mam script:
<h1>Seznam uľivatelů</h1>

<?php
require_once "./config.php";
$query = MySQL_Query("SELECT * FROM $db_tabulka ORDER BY id") or die (mysql_error());
if $Vysledek['stav']=1{
$stav='<img src="../style/online.gif">'
}else{
$stav='<img src="../style/offline.gif">';
}..........

a hází error:
Parse error: parse error, expecting `'('' in /3w/unas.cz/h/h-design/edisk/admin/users.php on line 5

Poradíte někdo co jeto za chybu, nebo co tam mam blbě zapsaný?
koudi
Profil
podmínky patří do závorek...
HGD
Profil
tak sem to dal do závorek, ale hlásí to tu chybu pořád :(
K.
Profil *
Operator porovnani je ==. = je prirazeni
K.
Profil *
Oprava.... ta moje predchozi poznamka asi nevyresi problem vypisu vyse uvedene chyby.
BTW. o=Ozavorkoval jsi to spravne?
K.
Profil *
Oprava 2: nehlasi ti to nahodou chybu na radku 7 nebo 8? Chybi ti tam totiz strednik v poslednim prikaze v uspesne vetvi za podminkou.
(OT-Pozn. Zda se mi to a nebo programujes v pascalu / delphi ?)
HGD
Profil
<h1>Seznam uľivatelů</h1>

<?php
require_once "./config.php";
$query = MySQL_Query("SELECT * FROM $db_tabulka ORDER BY id") or die (mysql_error());
if $Vysledek['stav']==1(
$stav='<img src="../style/online.gif">'
)else(
$stav='<img src="../style/offline.gif">';
);.........

programuju to v PSPadu, normálka PHP
K.
Profil *
Ja myslel obecne: Veci jako podminka bez zavorek, = jako porovnani, chybejici strednik pred else, to jsou vsechno prvky Pascalu.

Jinak tu poznamku od koudi jsi pochopil spatne. Slozene zavorky byly v pohode. Problem byl v tom, ze musis uzavorkovat vyraz v ifu.

<h1>Seznam uľivatelů</h1>

<?php
require_once "./config.php";
$query = MySQL_Query("SELECT * FROM $db_tabulka ORDER BY id") or die (mysql_error());
// predpokladam, ze ti tady neco naplni data do $Vysledek
if ($Vysledek['stav']==1){
$stav='<img src="../style/online.gif">';
}else{
$stav='<img src="../style/offline.gif">';

}
.........
HGD
Profil
jj, díky moc, už to fachá
<h1>Seznam uľivatelů</h1>

<?php
require_once "./config.php";
$query = MySQL_Query("SELECT * FROM $db_tabulka ORDER BY id") or die (mysql_error());
if ($Vysledek['stav']==1){
$stav='<img src="../style/online.gif">';
}else{
$stav='<img src="../style/offline.gif">';
}


akorát mam ještě problem s tim obrázkem, jak to napsat, aby se tam načet ???
K.
Profil *
No pokud je fyzicky na serveru, je na uvedene ceste a jsou spravne nastavena prava ke cteni, tak by nemel byt problem.
Na prvni pohled to vypada, ze by mel byt umisten v adresari style, ktery je o uroven vys, nez je provadeny skript (ale to nemusi byt uplne pravda, pokud je tento skript nekde includovan, nebo zmenen pracovni adresar).
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
HGD treba obrazek je tam kde je script:

$stav='<img src="online.gif">';

obrazek je v adresary gif

$stav='<img src="gif/online.gif">';
HGD
Profil
mam to správně, složka style je o úroveň výš než script, ale newim...
může bejt chyba v tom že problém s DB ???
K.
Profil *
Naskoci ti zobrazovani obrazku? tj. nejaky ten krizek ze to nejde zobrazit, eventuelne se podivej do predaneho zdroje (jinymi slovy, prohlizeci se preda tag obrazku se spatnou adresou).... pokud jo, tak pres jeho vlastnosti muzes zjistit co presne chce zobrazovat (= chyba db to rozhodne nebude).
Pokud nastala chyba pri zpracovavani dotazu, tak by mela naskocit chybova hlaska (viz. die(mysql_error() ). Teda pokud nemas vypnuta chybova hlaseni.

Jinak -jak jsem uz psal v poznamce- v kodu nikde neni videt, kde beres promennou $Vysledek. Pokud je skript prave takovy, jak uvadis a $Vysledek se nevytvori jiz drive (pak ale postrada smysl ten dotaz z DB) je $Vysledek null a mel by se zobrazit obrazek offline (+ vypis warningu pokud neni vyply vypis chyb).
HGD
Profil
no tak už vim kde je chyba, na umístění týhle podmínky, ale nevim kam jí mam dát aby se to zobrazovalo...
komplet script:

<h1>Seznam uľivatelů</h1>

<?php
require_once "./config.php";
$query = MySQL_Query("SELECT * FROM $db_tabulka ORDER BY id") or die (mysql_error());
if ($Vysledek['stav']==1){
$stav='<img src="../style/online.gif">';
}else{
$stav='<img src="../style/offline.gif">';
}
echo '<table align="center" border="1" width="500">';
echo '
<tr align="center">
<th>Stav</th>
<th>Pořadí</th>
<th>Id</th>
<th>Jméno</th>
<th>E-mail</th>
<th>Akce</th>
</tr>
';
$Pocet=0;
while($Vysledek = mysql_fetch_array($query)):
$Pocet++;
echo '
<tr align="center">
<td>'.$stav.'</td>
<td>'.$Pocet.'</td>
<td>'.$Vysledek['id'].'</td>
<td>'.$Vysledek['jmeno'].'</td>
<td>'.$Vysledek['mail'].'</td>
<td><a title="Upravit" href="index.php?keeper=edit&edit='.$Vysledek['id'].'"><img src="../style/edit.gif"></a>
<a title="Email" href="index.php?keeper=edit&mail='.$Vysledek['id'].'"><img src="../style/mail.gif"></a>
<a title="Smazat" href="index.php?keeper=users&delete='.$Vysledek['id'].'"><img src="../style/delete.gif"></a>
</td>
</tr>
';
endwhile;
echo "</table>";
?>
HGD
Profil
hm no, tak už to běhá fklidu, chyby byla na hostingu, protože to testuju na webzdarma, a tam byla včera nějaký chyba a DB zřejmě nefachala ;-)
HGD
Profil
ale najednou mam další chybu !!! :(
v DB se mi nastaví v tabulce "stav" jednička, ale pořád to zobrazuje stav offline.gif
luka
Profil *
tak sa pozri na ten skript poriadne a hlavne aka je tam podmienka.Zobrazuje ti to korektne, tak ako si to ty napisal. Chyba je v tebe nie v kode
HGD
Profil
v tom kódu sem napsal, že když v DB v tabulce stav u určitýho uživatele je 1, tak to má zobrazit obrázek online.gif
Jenomže, já mam v DB jedničku, ale obrázek je pořád offline.gif
luka
Profil *
ano to je vsetko dobre len sa pozri ako to mas napisane, lepsie povedane kde a ci je mozne aby moholo php premennu $Vysledek['stav'] tak ci onak. Daj si ju vypisat echom pred podminkou a uvidis co ti povie.
HGD
Profil
když se mi místo obrázku necham vypsat tz proměnou, tak tam mam jedničku, ale když tam dam aby se to vypisovalo podle tý podmínky, tak mi to vypíše offline
luka
Profil *
nie, pozri. Chyba je tu, volas $Vysledek['stav']==1 a porovnavas s jednotkou, ale ty premennu $Vysledek deklarujes o nikolko riadkov nizsie takze je jasne ze ti to nemoze ist.
ee
$query = MySQL_Query("SELECT * FROM $db_tabulka ORDER BY id") or die (mysql_error());
$Vysledek = mysql_fetch_array($query)
if ($Vysledek['stav']==1){

$stav='<img src="../style/online.gif">';

}else{

$stav='<img src="../style/offline.gif">';

}

io

$query = MySQL_Query("SELECT * FROM $db_tabulka ORDER BY id") or die (mysql_error());
$Vysledek = mysql_fetch_array($query)
if ($Vysledek['stav']==1){

$stav='<img src="../style/online.gif">';

}else{

$stav='<img src="../style/offline.gif">';

}
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.