Autor Zpráva
z0rG
Profil
Zdravim,
s PHP teprv zacinam, tak mne prosim nevytahejte za usi jestli se budu ptat blbost. Udelal jsem si kratky skript, od ktereho sem chtel aby prijal cast z nejake jine stranky, a pokud by prijaty retezec byl delsi jako 100 znaku, neprosel by skrz...

<?php
include "http://zorg.szm.sk/hodny.php";
if (strlen($text) < 100) echo "$text";
else echo "Neposkytují žádné data!"
?>

v souboru hodny je toto:

<?php
$text = "My sme hodny, proto mame kratke texty.
?>

A tady si muzete kouknout co mi to dela :(. Nevi nekdo co udelat aby to fungovalo?
djlj
Profil
1. proměnná $text bude vždy prázdná (více v manuálu).
2. V nastavení php je zakázáno přistupovat ke vzdáleným souborů.
z0rG
Profil
Hmm, v nastaveni PHP je zakazano pristupovat ke vzdalenym souborum... Nema tedy nekdo nejaky navrh/napad jak to udelat jinak?
Davex
Profil
A co udělat? Obsah stránky z jiného webu se dá načíst pomocí funkce file_get_contents.
z0rG
Profil
Njn, pak mi to ale nak nejede :-/...
Aleš Janda
Profil
Co nejede? Jak nejede?
Tak to máš asi špatně, to totiž normálně "jede" :-)
z0rG
Profil
No jo, mam to spatne, mne celkove to PHP nak nej(e)de :)... Z tech fuknci sem nak magor, nemohl by mi to sem nekdo postnout s tim file_get_contents () ? Nebo jinak se asi picnu....
Aleš Janda
Profil
<?php
$text = file_get_contents('http://zorg.szm.sk/hodny.php');
if (strlen($text) < 100) echo $text;
else echo 'Neposkytují žádné data!';
?>
Davex
Profil
z0rG
A co to má konkrétně dělat?
z0rG
Profil
Jak jsem psal na zacatku, ma to byt skript ktery vlozi text z jine stranky, skontroluje jeho delku a kdyz bude delsi nez rekneme 100 znaku, misto textu hodi nejakou chybovou hlasku.

Mno tohle jsem skousel taky, ale vysledkem je: nic...
Davex
Profil
z0rG
v souboru hodny.php musí být toto:
<?php 

echo 'My sme hodny, proto mame kratke texty.';
?>


nebo jen

My sme hodny, proto mame kratke texty.


+ skript od Aleše
z0rG
Profil
Ja sem vul... Dik...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0