Autor Zpráva
adko
Profil *
prosim vas co je na tomto zle ? kde su chyby.. ucim sa v php..... neviem najst na tomto chyby:(
prosim vas ak yb ste mi ten script cely opravili :( a zaroven aj vysvetlili preco prave tak... dakujem
<?
//zalozime si soubor, napr. index.php
//udelame si kontrolni prikaz pro nize uvedeny formular
if($globals["poslano"]==1)://pokud byl formular odeslan
if($globals["jmeno"]!=""):// a pokud bylo vyplneno jmeno
echo "vase zadane jmeno je ".$globals["jmeno"];//tak ho zobrazime
else:
echo "nevyplnil jste jmeno";//pokud jmeno nebylo vyplneno, upozornime na tuto skutecnost
endif;
endif;
//a v nem si udelame jednoduchy formular
echo "<p align="center">toto je nas ukazkovy formular</p>"
."<p align="center"><form action="index.php" method="post"><table align="center">"
."<tr><td>zadejte vase jmeno</td><td><input type="text" size="15" name="jmeno"/></td></tr></table></p>"
."<p align="center"><input type="hidden" name="poslano" value="1" /><input type="submit" value="odeslat"/></form></p>";
?>
Alphard
Profil

<?php
if (isset ($_POST["poslano"]) && $_POST["poslano"]==1) //POST
{ if ($_POST["jmeno"]!="")// zvaž pouziti funkce empty()
echo "vase zadane jmeno je ".$_POST["jmeno"];
else
echo "nevyplnil jste jmeno"; }
?>
<p align="center">toto je nas ukazkovy formular</p>
<p align="center"><form action="index.php" method="post"><table align="center">
<tr><td>zadejte vase jmeno</td><td><input type="text" size="15" name="jmeno"/></td></tr></table></p>
<p align="center"><input type="hidden" name="poslano" value="1" /><input type="submit" value="odeslat"/></form></p>
HajekJirka
Profil
Možná by pomohlo, kdyby jste popsal jakou chybu to vypisuje.
Děkujem
adko
Profil *
praveze nijaku ... nevypise mi ani to ked nedam meno:( ..
idem skusit tento script...
adko
Profil *
Alphard diky uz to slape
adko
Profil *
a este daco.... && neda sa to niecim nahradit?
HajekJirka
Profil
neda sa to niecim nahradit?
Dá se to nahradit snad jen operátorem and.
adko
Profil *
diky :) tak som si to myslel spravne
adko
Profil *
Mam este taky dotaz preco tam musi byt toto
if (isset ($_POST["poslano"]) && $_POST["poslano"]==1) //POST

a nemoze tam byt iba toto


$_POST["poslano"]==1)
Alphard
Profil
stačí if (isset ($_POST["poslano"]))
HajekJirka
Profil
a nebo ($_POST["poslano"]==1), ale doporučuji nechat ten Alphardův.

if (isset ($_POST["poslano"]) && $_POST["poslano"]==1)
// Testuje jestli je definována proměnná (isset) poslano a zároveň (&&) je nastavena na 1.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.