Autor Zpráva
kikis
Profil *
jak udělat nebo jakou funkci použít když chci vypsat data z jedné proměnné(do dvou proměných $text1 a $text2), text vypadá takhle vté proměnné

text1=dddd&text2=eee

a chtěl bych vypsat jen to "dddd" a "eee" jak to udělat pokud dám explode("=",$text)
tak to je na houby jelikož mito jen rozdělí od = a bude tam i ten "&text2"

jak nato ? dik

(text bude furt v tomhle formatu,jen se bude měnit to zatim rovnase)
nightfish
Profil
$text = "text1=dddd&text2=eee";
$p = explode("&", $text);
foreach ($p as $v) {
list($prom, $hodnota) = explode("=", $v);
// tady mas korespondujici hodnoty v $prom a $hodnota
}
Pavel Strejček
Profil
http://www.php.net/manual/cs/function.parse-str.php
kikis
Profil *
to: nightfish

rozdělilo semi to takhle první pole "text2" a druhé "KaĹľdĂ˝ vĂ­kend" , text2 tam nemá být je tam jinší text u text1=

špatná diakritika jakto? ,... tahám to z txt souboru uplně obyčejnym scriptem
kikis
Profil *
pokud použiji

parse_str($str);

v proměnné $text1 není nic a v $text2 je text jak má být ale s špatnou diakritikou "KaĹľdĂ˝ vĂ­kend"

kde je chyba -?
Pavel Strejček
Profil
Tohle funguje:

parse_str('text1=dddd&text2=eee');
var_dump($text1);
var_dump($text2);

Co je v tvém řetězci?

diakritiku poškodilo kódování UTF
kikis
Profil *
stejný výsledek když jsem pidal var_dump() ale přibylo todle

NULL string(29) "KaĹľdĂ˝ vĂ­kend"

nojo jetotím že www má w1250 a txt soubot je UTF-8 to nějak pokoumat musím
Pavel Strejček
Profil
Ten var_dump tam byl jenom, aby byl vidět výsledek. Chtěl jsem tím říct, že to funguje jak jsi požadoval, ale parsuješ něco jiného.
kikis
Profil *
vše bude OK nejspíše dělá čurbes to kodovani když tam nemam hačky mam zobrazeny text v obou proměnných
Pavel Strejček
Profil
BTW jestli bereš z URL tak bych to parse_str prováděl ve funkci, jinak může kdokoliv přepsat globální proměnné a je to pěkná bezpečnostní díra.
kikis
Profil *
néné beru to z txt souboru ty data, a je to utf8 a www je win1250 takže tam bude problém a mi flash paksosá z toho txt souboru jenomže musím se zeptat znameho jestli dokažemi vtom flashi změnit kodovani nebudu v administraci měnit přeci všude kodovani
Pavel Strejček
Profil
respektive nejlepe využít druhý argument funkce, kam se hodnoty ukládají:

parse_str ($str, $pole_promennych);
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.