Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
mosba Profil * |
#1 · Zasláno: 6. 4. 2005, 00:31:05
Zdravím,
před pár dny jsem nainstaloval ApacheFriends XAMPP Lite version 1.4.12 pl3 a upravil si jednu jednoduchou knihu.php z jaknaweb.com. PHP neznám, tak jsem sahal jen lehce do JS a upravil CSS. všechno bezproblemově fungovalo. dnes jsem se k tomu vrátil a finito - nefunguje ani původní nedotčena verze knihy. Přitom jsem se instalace XAMPPu ni nedotkl. souborů patřicích k té knize take ne. prohlížeč zpracuje soubor kniha.php bez potíží až po první usek kodu php, ten vypíše a pak pokracuje normalně dal, ale ignoruje další úseky s php. není tam jen nějaká tupá chyba v zapisu PHP? a jestli že ne, tak nenapadá vás co může být zle? díky moc jestli na to někdo kouknete. první úsek kódu php vypadá takto: <?php function Odkaz() { if (File_Exists ("book.dat")): echo "<p class=\"zobraz\">Zobrazit příspěvky:"; $prispevek = File("book.dat"); //načte obsah souboru do pole $strana = Ceil(Count($prispevek)/20); //vypocita kolik zaberou příspěvky stran (po 20) for ($x=1;$x<=$strana;$x++): //zobrazí tolik odkazů kolik je stran echo "<a href=kniha.php?idprispevek=$x>" . ($x*20-19) . "-" . $x*20 . "</a>  ";//do každého odkazu přidá číslo strany a jaké příspěvky budou zobrazovány endfor; echo "</p>"; endif; } Odkaz(); ?> |
||
Oswald Profil |
#2 · Zasláno: 6. 4. 2005, 00:51:29
Exisuje určitě ten soubor book.dat?
|
||
mosba Profil * |
#3 · Zasláno: 6. 4. 2005, 00:53:00
jo jo, existuje.
zkusil jsem napsat toto: <html> <head></head> <body> <?php echo "<p>nonazdar</p>"; ?> </body> </html> a opera mi vyplivne toto: nonazdar"; ?> |
||
mosba Profil * |
#4 · Zasláno: 6. 4. 2005, 00:59:05
a když to napišu bez odstavce v echu:
<html> <head></head> <body> <?php echo "nonazdar"; ?> </body> </html> tak prohližeč nezobrazí nic |
||
Oswald Profil |
#5 · Zasláno: 6. 4. 2005, 01:01:52
No a co vidíš, když zobrazíš zdroják?
|
||
mosba Profil * |
#6 · Zasláno: 6. 4. 2005, 01:02:49
a hele, v dosovskym okne mam:
Apache 2 is starting ... nemělo by tam byt něco jako že to jede, a ne jen startuje? a co eventuelne s tim? PHP je pro mě neznámá a tajemná. |
||
mosba Profil * |
#7 · Zasláno: 6. 4. 2005, 01:03:39
ve zdrojaku je koplet kod i s php, asi mi to fakt nejede.
|
||
mosba Profil * |
#8 · Zasláno: 6. 4. 2005, 01:04:05
ve zdrojaku je koplet kod i s php, asi mi to fakt nejede.
|
||
Oswald Profil |
#9 · Zasláno: 6. 4. 2005, 01:07:19
Pokud ten Apache "is starting", tak by to nemělo fungovat - dokud nebude nastartován.
Když máš v PHP scriptu tohle: <html> <head></head> <body> <?php echo "<p>nonazdar</p>"; ?> </body> </html> a proženeš to přes Apache (http://localhost/neco.php) a pak dáš Zobrazit zdroj, tak co vidíš? |
||
mosba Profil * |
#10 · Zasláno: 6. 4. 2005, 01:09:46
no prave ze tam mam komplet zdroj i s php, teda prave:
<html> <head></head> <body> <?php echo "<p>nonazdar</p>"; ?> </body> </html> |
||
Oswald Profil |
#11 · Zasláno: 6. 4. 2005, 01:10:12
Hmm, tak to asi ne. Buď Ti nejede PHPko nebo se na to koukáš jako na normální soubor na disku, tzn. ne přes http://localhost/...
|
||
mosba Profil * |
#12 · Zasláno: 6. 4. 2005, 01:11:44
takze fakt nejede php. asi to nainstaluju znova, zas tak velky to neni.
pise mi ze ... starting ... i kdyz sem ho nechal startovat par minut |
||
mosba Profil * |
#13 · Zasláno: 6. 4. 2005, 01:14:05
nuže díky oswalde, jdu instalovat
|
||
mosba Profil * |
#14 · Zasláno: 6. 4. 2005, 01:25:23
tak, a po instalaci mi nadále jen startuje a navíc ještě píše že:
... disabled use of acceptEx() WinSock2 API nevim tomu hlavu ani patu. bohužel. |
||
mosba Profil * |
#15 · Zasláno: 6. 4. 2005, 01:39:22
a po další instalaci opět jen stále startuje (s tím disabled use of ... to byla asi jen chyba při minulé instalaci).
Mohl by být problém v tom, že jsem dnes naistaloval novou verzi Keria? ma jeho nastavení vliv na Apache na mym komplu? |
||
Časová prodleva: 1 rok
|
|||
bob.bob@email.cz Profil * |
#16 · Zasláno: 5. 7. 2006, 00:39:37
Mohl by být problém v tom, že jsem dnes naistaloval novou verzi Keria?
Ano, mohl by být. IMHO kerio vložilo svoji komponentu mezi vrstvy Winsocku, a teď brání komunikaci (ono je to v podstatě žádoucí stav aby kerio fungovalo - slodovalo provoz). Řešení je winsock opravit (hledej utilitu LSPFix) nebo zrovna kerio odinstalovat. Možná Ti pomůže direktiva Win32DisableAcceptEx, ktrou můžeš zkusti přidat do httpd.conf a restartovat Apache. |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0