Autor Zpráva
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
Zdravim,
delsi dobu pouzivam vlastni obsluhu chyboveho hlaseni....
viz dotazky: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=51 664
tedka se ptam: jak to resite ve vlastnich scriptech....ignorujete ty chybi a nebo se snazite o co bezchybni kod?

jde me o to ze kdyz si necham zobrazovat vsechny chybi tak se vyskytuji i takove se kterima si nevim rady jako:

CHYBA: 2 : ==> Cannot modify header information - headers already sent by
to zpusobil prikaz: header("location: index.php");
ktery pouzivam ve scriptech docela hojne....
aby to nehlasilo tuto chybu, tak bych asi nesmel pouzivat HEADER, to by vyzadovalo uprava stavajicich scriptu, mozna to nekdy udelam az bude cas......

nebo: pouzivam modul pro kodovani dat pres url:xtea.php
a ten me vypisuje chybu: CHYBA: 2048 : ==> var: Deprecated. Please use the public/private/protected modifiers

privitam jakekoliv postehy....
Akacko
Profil
php chyby snad ani ignorovat nejde (většinou se vypiše jen chyba, bez obsahu stranky atd...) Snažim se psát kody bez chyby, jestli nějaka je tak kod upravim tak aby se už nevyskytovala. Ale většina chyb co vidim je parse error (občas přehlednu zavorku, čárku atd)

EDIT: kdysi jsem na začatek řadku, kde byla chyba dával @. Skryje to chyby, ale ta chyba tam pořad je, jen neni vypsana jako chyba, takže je to k ničemu.
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
Akacko asi jste me nepochopil.....
Me se ve scriptu vyskytuji chybi typu: nejaka promenna neni predem definovana, nebo pracuji s promennou ktera neni definovana.
atd.... Je to jen vada na krase.... ale kod je funkcni.... Chybi typu parse error a podobne nepripada v uvahu ignorovat....nebo chybi od databaze....

p.s. zavinac na potlacovani erroru nepouzivam a nikdy bych to neudelal....
Akacko
Profil
Pavel Prochazka.zde.cz
jo takhle. Takove chyby jsem ještě neměl. (snad jen jednou, to byla nedefinovana proměnna ve smyčce while. tak jsem ji nastavil parametr před while)...

btw: byl bych radši, kdybyste mi tykal, nejsem na vykani zvykly
Ssob
Profil
nejaka promenna neni predem definovana
to je notice (poznamka) - neni to chyba

Cannot modify header information - headers already sent by
to je zavazna chyba, ktera by se v kodu nemela vyskytovat

Pri testovani mam nastaveno zobrazovani vseho (chyb i vyjimek), v ostrem provozu pak jenom chyby - musi to byt tak vyladeno aby se tam zadna chyba nemohla vyskytnout.

Zavinac je dobry prave kdyz mate vlastni osetrovani vyjimek.
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
Ssob

Cannot modify header information - headers already sent by
to je zavazna chyba, ktera by se v kodu nemela vyskytovat


to mate pravdu ale jak to odstranit?

Tedka jsem si nastavil ve funkci na osetreni vyjimek zobrazovat vsechny chybi, nektere jsou jednoduche jako NOTICE ale co delat stim Cannot modify header information....

Sice na ostrem webu mam nastavenou nejakou uroven, kde se nezobrazuji zadne chybi.... ale v kodu se obcas nejake vyskytnou.....
MacInek
Profil
Na chybi:-) pro Cannot modify header information lze použít např. funkci ob_start(), ob_end_flush()... Vím že toto řešení má mnoho odpůrců ale nikde jsem nenašel rozumně vysvětlený důvod, proč to nepoužívat.
zero0x
Profil
ja chyby E_STRICT odteraz ignorujem (doteraz som o nich nevedel), pretoze boli v systeme PEAR

a teda ked oni to nemaju takto striktne, nebudem sa s tym hrat ani ja
Ssob
Profil
Cannot modify header information
- znamena, ze uz jsi odeslal klientovi nejake informace - timpadem i hlavicku a hlavicka pokud byla uz jednou odeslana nemuze byt zmenena. Proto musis pred header("location: blala") odstratit html vystup (nejcasteji, muze to byt i odeslani jine hlavicky,...)
zero0x
Profil
tieto chyby je najlepsie riesit templatovacim pristupom (cannot modify)

prv je kod, potom je stranka - a uz nezalezi na tom, ci pouzijes smarty, alebo vlastny tpl system

pozrite si strukturu mojej (hocijakej) aplikacie - http://web.howto.cz/php/finalna-struktura-php-projektu

templaty (teda vsetko, co sa zobrazuje) je oddelene od aplikacnej logiky
WertriK
Profil
ignorujete ty chybi a nebo se snazite o co bezchybni kod

Tak pokud budu něco psát a budou v tom chyby tak je to asi špatně, že ?
Pokud ti to píše u headeru, tak nevim proč ho tam vůbec dáváš když ti potom stejně nefunguje :)
Lze to řešit bufferováním výstupu [ ob_start() ].

Záleží co si taky představuješ pod chybama, řekl bych že v celkem hojná míře by se vyskytovaly spíše varovnání, ale to je jen varování a script většinou funguje.

Závěr; píšu bezchybný kód ( snažim se :) )
djlj
Profil
ignorujete ty chybi a nebo se snazite o co bezchybni kod
Chybi neignoruji a snažím se psát bezchybní kód; ono to zas tak těžké není, stačí si jen zafixovat ty správné zvyky ;).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: