Autor Zpráva
patrick
Profil
Zdravím,
potřeboval bych pomoci s jedním scriptem pro upload souborů... Potřeboval bych ho upravit tak, aby mi nepřepsal již existující soubory (stejné názvy):

<form action="#" method="post" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="fupload">
<input type="submit" value="Nahrát">
</form>
<?php
if (isset($_FILES['fupload']))
{
if($_FILES['fupload']['type']=="application/octet-stream"){
echo "Soubory s příponou PHP jsou zakázány!";
}else{
$slozka = "ustecky";
$cil = $slozka . "/" .$_FILES['fupload']['name'];
$nazev_souboru = $_FILES['fupload']['tmp_name'];
$copy = move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil)
or die ("Přenesený soubor nelze zkopírovat");
chmod ($cil, 0644);
if($copy == true){
echo "Vše proběklo v pořádku";
}else{
echo "Soubor nebyl nahrán. Počet chyb: " . $_FILES['fupload']['error'];
}

}
}
?>

Zkoušel jsem něco jako:
if(file_exists($_FILES['fupload']['name'])==true){
echo "Soubor existuje!";
}else{
$copy = move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil);
}

Ale to nefunguje... Předem Vám děkuji za pomoc....
Akacko
Profil
patrick
buď

if(file_exists($_FILES['fupload']['name'])){
echo "Soubor existuje!";
}else{
$copy = move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil);
}


nebo si ten soubor přejmenuj, třeba udělej fci pro nahodně generovany nazev
DJ Miky
Profil
Akacko
Tos mu moc nepomohl.

if(file_exists($cil)){
echo "Soubor existuje!";
}else{
$copy = move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil);
}
patrick
Profil
Sry, ale nefungoje mi to, mohli by jste mi to dat přimo do celeho toho kodu?
djlj
Profil
patrick
Ne. Projev i trochu vlastní iniciativy.
patrick
Profil
Jj, v poho, uz to mam.....
patrick
Profil
Jenom jeste jedna věc, když chci, aby se mi po kliknutí na tlačítko u formuláře zmizelo a misto něj se objevil treba nejaky obrazek... nevite jak na to?
mav
Profil *
ahpj patricku. resim stejny problém mohl by jsi mi na na mem jednoduchem kodu ukazat jak na to prosím?

<?php

if ($akce == "Upload") {

if (copy ($soubor, "$slozka/$soubor_name")){

echo "Soubor $soubor_name o velikosti $soubor_size bajtů
byl úspěšně nahrán na server do složky: $slozka. <BR>";

}
else {
echo "Při nahrávání souboru došlo k chybě!<BR>";
}

}


?>
patrick
Profil
Jak na co?
mav
Profil *
aha špatně čtu, ja potřebuju, pravě aby mi je přepsal jelikož je nepřepisuje jak to ošetřit?
patrick
Profil
hned ten prvni kod co jsem sem psal je prepisuje

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: