Autor Zpráva
mav
Profil *
Ahoj co je špatně na tomto kodo? Ma to vlozit data ze slozky do stranky...
Předpokladam, ze chyba bude prave v include. Dik moc za kazdou radu.



<?php
$dir = opendir("data");
while($file = readdir($dir)) {
include ("data/$file ");
}
closedir($dir);
?>
DJ Miky
Profil
Zkusil bych z toho include dát pryč mezeru za $file a před "data" bych raději dal ./ - "./data".

BTW, co to vypisuje za chyby?
YoSarin
Profil
mav
A nesnažíš se takhle includovat třeba i . a .. ? Ověřuj soubor na is_file(); a napiš nám chybu kterou ti to vypisuje... :)
mav
Profil *
Upravil sem podle rady, už to vypise to co chci, ale predtim je: (což nepůsobí zrovna 2x dobře:))

Warning: include(./data/.) [function.include]: failed to open stream: Success in /home/www/hostuju.cz/subdomains/pospisilovi/mff.php on line 147

Warning: include() [function.include]: Failed opening './data/.' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /home/www/hostuju.cz/subdomains/pospisilovi/mff.php on line 147

Warning: include(./data/..) [function.include]: failed to open stream: Success in /home/www/hostuju.cz/subdomains/pospisilovi/mff.php on line 147

Warning: include() [function.include]: Failed opening './data/..' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /home/www/hostuju.cz/subdomains/pospisilovi/mff.php on line 147

:-D
Alphard
Profil
Upravil sem podle rady, už to vypise to co chci, ale predtim je: (což nepůsobí zrovna 2x dobře:))
už to podotýkal YoSarin

while($file = readdir($dir)) {
if ($file == "." || $file == "..") continue;
mav
Profil *
OK. děkuji už to funguje. Ale zajímalo by mě, jestli je nějak možno ovlivnit v jakém pořadí se soubory budou includovat. potřeboval bych to podle staří tzn. od nejstarších po nejmladší...
DoubleThink
Profil *
jestli je nějak možno ovlivnit v jakém pořadí se soubory budou includovat
Pokud vím, tak nedá. Natáhni si hodnoty do pole a to pak seřaď.
mav
Profil *
A jak na to?:) Kdyz si musim "natahat" hodnoty do pole to asi teda nepujde rovnat dynamicky podle toho, jak to tam uzivatel zada...Mam to totiz udelane, ze uzivatel si data pridava sam. Program si to řadí sám, ale nějak se mi nepodarilo ani vysledovat podle jakého kriteria. Nešlo by to případně řešit nějakym dalším přídavným skriptem?
mav
Profil *
Nevím totiž, co do pole zapsat, když se pořád obsah složky mění...
Alphard
Profil
pole vytvoříš pomocí PHP vždy s aktuálním seznamem souborů, čas získáš pomocí filemtime() (snad :-), zteď si nejsem moc jistý)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: