Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
arnir Profil |
#1 · Zasláno: 6. 6. 2007, 14:36:04
nenasel by se nekdo, kdo by udelal uplne zakladni script na pridavani a cteni z databaze mysql?
uz podruhe neco takoveho delam, a script nikdy nepise zadnou chybu, ale do databaze se nic neprida... videl jsem jeden takovy jednoduchy script od cloveka s nicekm CZHakis. jmenovalo je to RSproject a dost by mi to pomohlo na studium a opravu mych chyb diky za rady/scripty/pomoc |
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 6. 6. 2007, 14:43:52
Napiš sem kód.
|
||
Alphard Profil |
#3 · Zasláno: 6. 6. 2007, 14:48:14
nebo aspoň strukturu tabulky
|
||
arnir Profil |
#4 · Zasláno: 6. 6. 2007, 14:49:42
cela ta moje vec je na stazeni zde
vubec nevim kde je chyba, tak sem radsi davam vsechno (4 soubory) |
||
Alphard Profil |
#5 · Zasláno: 6. 6. 2007, 14:54:55
ještě strukturu tabulky, jaký datový typ má sloupec cas?
|
||
joe Profil * |
#6 · Zasláno: 6. 6. 2007, 15:03:49
nejlepsi zpusob jak zjistit kde je chyba je nechat si vypisovat po kazdem kroku jestli skoncil uspesne nebo neuspesne a v pripade, ze doslo k chybe, tak si nechat zobrazit chybove hlaseni. Doporucuju konstrukci:
if (!mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD)) { throw new Exception(mysql_error()); } nebo mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD) or die(mysql_error()); tohle je potreba opravit u mysql_connect() mysql_select_db() a mysql_query() |
||
Taps Profil |
#7 · Zasláno: 6. 6. 2007, 15:06:40
zkus to takto
soubor pridat.php <? include "config.php"; mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD); mysql_select_db(SQL_DBNAME); $cas=$_POST['cas']; $nazev=$_POST['nazev']; $autor=$_POST['autor']; $uvod=$_POST['uvod']; $text=$_POST['text']; $vysledek=mysql_query("insert into tutorialy values ('','NOW()','$nazev','$autor','$uvod','text')"); ?> Nějak jsi zapomněl na id. |
||
arnir Profil |
#8 · Zasláno: 6. 6. 2007, 19:11:19
2joe: jo ja vim, ale delal jsem to jako muj prvni test a tak sem se "neobtezoval" tam dat vypsani chybove hlasky (i kdyz prave u toho testu by se tam hodila)
diky 2taps: oukeej uz to valli a vse funguje jak jsem chtel presne tohle jsem potreboval- co nejjednodussi script ktery pak budu upravovat moc thx jo a to id: mam ho pridat takhle? : create table blabla ( ?? s tim id jsem si totiz nebyl moc jistej... ps:tady opravdu umite poradit :-) |
||
Taps Profil |
#9 · Zasláno: 7. 6. 2007, 07:23:32
arnir
CREATE TABLE tutorialy ( id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT , cas DATE NOT NULL , nazev VARCHAR( 20 ) NOT NULL , uvod VARCHAR( 250 ) NOT NULL , autor VARCHAR( 20 ) NOT NULL , text TEXT NOT NULL , PRIMARY KEY ( id ) ) |
||
arnir Profil |
#10 · Zasláno: 7. 6. 2007, 16:19:13
diky moc
|
||
Časová prodleva: 5 dní
|
|||
arnir Profil |
#11 · Zasláno: 12. 6. 2007, 09:29:13
narazil jsem na jeden problem:
kdyz odeslu nejaky text s diakritikou, tak i kdyz mam v html v head stanoveno windows-1250 tak tam jsou divny znaky, jako kdyby to tam nebylo... misto š je ctverecek atd co s tim? nekde jsem to zahledl v phpmyadmin kdyz jsem importoval dotaz SQL je to ono? dikes |
||
Taps Profil |
#12 · Zasláno: 12. 6. 2007, 14:51:51
arnir
zkus si kódování v databázi nastavit na cp1250 a mělo by to fungovat. |
||
arnir Profil |
#13 · Zasláno: 12. 6. 2007, 15:33:24
takze to bylo ono ze?
diky snad to pujde |
||
Časová prodleva: 18 let