Autor Zpráva
Petr_z_webu
Profil *
Zdravím, potřebuji poradit s problémem v PHP, se kterým nemůžu hnout. Mám určitý adresář a v něm jsou různé soubory. Hlavně tam jsou ale soubory 2*.* (např. 20070601.txt). Jde napsat skript, který tyto soubory smaže, ale ponechá určitý počet nejnovějších (podle data vytvoření souboru)? Tzn. bude tam třeba 138 souborů a já chci ponechat 50 nejnovějších, proto skript smaže 88 nejstarších souborů. Přiznám se, že nevím, jak na to, a uvítám každou pomoc.
nightfish
Profil
Jde napsat skript, který tyto soubory smaže, ale ponechá určitý počet nejnovějších (podle data vytvoření souboru)?
ano, jde

opendir(), readdir(), closedir(), is_file() - pomocí těchto načteš soubory z daného adresáře do pole - jako klíč použiješ jméno souboru a jako hodnotu třeba čas poslední změny souboru - filectime()

pomocí asort() pole setřídíš, projedeš setříděný výsledek a smažeš soubory, které uznáš za vhodné...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: