Autor Zpráva
Richard1254
Profil *
Cau,

z databáze vypisuji text. Jelikož chci jen prvních 75 znaků, ořežu jej pomocí substr(); Dělá mi ale problém to, že když poslední (75-ty) znak je s diakritikou tak mi místo něj zobrazí takový ten kosoctverec s otaznikem uvnitr. Pouzivam jak v DB tak na webu UTF-8 a dela to jen pri orezavazi pomoci substr();

Zde je cast textu, posledni znak je ten problematicky, ale nevim, zd jej forum zobrazi...

Paměťová karta o hmotnosti necelé dva gramy a velikosti malé poštovn�


Mate nekdo nejaky tip?

DIky
koudi
Profil
http://www.php.net/manual/en/function.mb-substr.php
Richard1254
Profil *
OK, diky, funguje ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0