Autor Zpráva
Mailo
Profil *
Zdravim,
Mam zoznam vyrobkov a kazdy vyrobok je v urcitom menu (strom kategorii) a kazdy vyrobok ma velkosti, ktore mame k dispozicii - napriklad take oblecenie, topanky. Kazdy vyrobok je v sekcii topanky, alebo oblecenie a teda filter bude iny. U topanok bude filter cisla (39,40,41...46 cisla velkosti) u oblecenia to bude M, S , L , XL..cize filter bude iny. vid napr http://www.k5.com/getsubcategory.asp?d=3&c=6&s=23

ako to spravit? nechcem zatazovat datazazu tym, ze bude distincne vytahovat rozve velkosti s nacitanych vyrobkov. zoberme si ze mam 10 000 vyrobkov a chcem tam dat filter, nemozem prejst vsetkych 10 000 vyrobkov a vybrat ich rozne velkosti, vsak by to server nestihal.

Viete mi nieco poradit? vdaka
luka
Profil *
no ved is zober ze na stranke mas ja neviem 10ks.Tz., ze tam bude nejaka podmienka a z databazy vyberas len najviac tych spominanych 10ks.Podmienky tam budes hadzat podla toho ako si to bude klient filtrovat.
Mailo
Profil *
potrebujem aj celkovy pocet vyrobkov po filtrovani na strankovanie. Musim prejst celu databazu vyrobkov, aj ked nie vsetky polia. Potrebujem pomoct ako vyselectovat velkosti do filtra, ktore naozaj su v zozname, napr na niektorej stranke velkosti M neexistuju, niekde existuje aj XXXXL. takze aby vo filtri boli iba spravne velkosti. Nie ze si vyberiem cez filter nieco a aha, nic sa mi nezobrazi.
michalik
Profil *
ukaz ako to mas urobene v databaze.
Mailo
Profil *
prave, ze som este nezacal, chcem to mat co najoptimalnejsie, pravdepodobne to spravim tak, ze budem mat pole (stlpec) velkosti a v nom strednikem (bodkociarkou - alebo nejakym separatorom) oddelene velkosti. alebo ak mate iny napad, necham si poradit
luka
Profil *
no neviem ake su kriteria ale ak su napr. u topanok 34,36,38 atd, u triciek nejake S,M,L,XL a pod.Tak po prve bud by som to urobil tak ze urobil by som velku tabulku kde by boli vsetky tie velkosti, ich nebude zase tak vela aby nemohli byt ja neviem 20stlpcov v tabulke, alebo by som to rozdelil na viacero tabuliek.
Mailo
Profil *

no neviem ake su kriteria ale ak su napr. u topanok 34,36,38 atd, u triciek nejake S,M,L,XL a pod.Tak po prve bud by som to urobil tak ze urobil by som velku tabulku kde by boli vsetky tie velkosti, ich nebude zase tak vela aby nemohli byt ja neviem 20stlpcov v tabulke, alebo by som to rozdelil na viacero tabuliek.

ten filter by si potom urobila tak, ze by si hladala kazde ID vyrobku v tej tabulke? tak to by si este viac zatazila tabulku, ako keby si vybrala iba tabulku velkosti oddelenu separatormi.
luka
Profil *
no logicky rozmyslajme mame topanky s id 1 ktore maju velkosti 34,35,36 ja si to vyberiem a buchnem na strank. Ja by som si vybral nejake vo filtri 34 a neviem akym sposobom by som prechadzal taketo nieco 34,35,36.To si neviem predstavit.Je podla mna lepsie ak pridem a vyberiem 34 a ono mi da 34 a id 1, nie? a ze to musi prechadzat 1000000 to ty s tym nic neurobis, lebo ty to tam mas a proste to tam musi byt
Mailo
Profil *
ano, mas pravdu, ze musim po zadani filtra prejst vsetky vyrobky v kategorii. Ale musim najskor mat ten filter s udajmi, ktore v nom budu. v katgorii topanky / slapky budu napriklad iba od 30 - 40. v kategorii topanky / sandale budu velkosti na stranke iba od 31 - 45. cize hodnoty vo filtri budu ine.
mojou ulohou je vytvorit tento filter pre kazdu stranku dynamicky, tak aby som co najmenej zatazoval databazu.
MzM
Profil
Sice mi příjde divné dělat filtr nad vším (dřív než si vyberu trička nebo boty), ale budiž.
Asi by bylo dobré rozlišit, které velikosti k čemu patří, takže krom navrhovaného čísleníku na všechny možné rozměry bych tam zavedl i číselní kategorí (ten tam beztak někde je) a v číselníku velikostí zavedl sloupeček kategorie, aby se dal vybrat správný seznam velikostí pro správnou kategorii výrobku.

Seznam použitývh velikostí pak dostaneš jedině projetím všech výrobků, ale pokud to rozumně oindexuješ nemusíš se bát zdržování ani pro hodnoty hodně přesahující miliony záznamů. Pokud by to přesto bylo nevhodné, tak se takové věci řeší nějakým druhem cachování, např si vyrobit tabulku dostupných velikostí a tu měnit při updatech.
luka
Profil *
Sice mi příjde divné dělat filtr nad vším (dřív než si vyberu trička nebo boty), ale budiž.
jj presne to som chcel napisat. ved ked tam nebude nic tak tam nic nieje, navstevnik dostane hlasku a hotovo. Co je na tom zle?myslim ze nic. Treba porozmyslat ci to nema chcete aby robilo to co nikto nevyzaduje

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: