21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
aaa
Profil
mám tenhle script, vypisuju soubory ze složky. potřeboval bych je seřadit podle názvu, vypisují se totiž podle data vytvoření... díky...

<?php
$d = dir($type_place);
//echo "".$d->handle."<br> ";
echo "<b>".$d->path."</b><br> ";
while($entry=$d->read()) {
if(strlen($entry) > 2){
echo "<a href=".$type_place."/".$entry." target=_blank>".$entry."</a><br> ";
}}
$d->close();
?>
MzM
Profil
jména nacpat do pole a pole seřadit?
BaTeCzKo
Profil
Treba takto (funguje, zkousel jsem):


<?php

//nacteni obsahu adresare do pole
$directory="./";
$handle=opendir($directory);
$filelist=array(); $index=0;

while($item=readdir($handle)){
$filelist[$index]=$item;
$index++;
}

closedir($handle);

//serazeni
natsort($filelist);
reset($filelist);

//vypis
foreach($filelist as $item){
echo "<a href='".$directory.$item."'>".$item."</a><br />";
}

?>
Mike
Profil
Nevíte jak tam dát ještě limit aby to vypsalo jen určitej počet souboru na stránku a na další stránku další ?
DJ Miky
Profil
Nevíte jak tam dát ještě limit aby to vypsalo jen určitej počet souboru na stránku a na další stránku další ?

Vpravo nahoře je vyhledávač, který mj. reaguje i na slovo „stránkování“.
HGD
Profil
nepomohli byste mi to implementovat do mího kódu ? já to nějak nechňápu :(

<?php
$adresar = opendir("view");
$adresa = "index.php?page=gallery";
$pocetV = 4;
$pocetH = 4;
$nastranu = ($pocetH*$pocetV);
$radka = 1;

if (isset($_GET['strana'])){
if (!is_numeric($_GET['strana']) || empty($_GET['strana']) || $_GET['strana'] < 0){
$strana = 1;
}else{
$strana = $_GET['strana'];
}
}else{
$strana = 1;
}

$vypsano = $strana*$nastranu;
$prvni = $vypsano-$nastranu;

//---Vytvoření nového odkazu---
echo "<table border='0' align='center'><tr>";

while ($soubor = readdir($adresar)){
if ($soubor=="." || $soubor=="..") continue;
$images[] = $soubor;
}

$souboru = count($images);

for ($a = $prvni; $a <($prvni+$nastranu); $a++){

$pole = explode(".","$images[$a]");
$typ = $pole[count($pole)-1];
$pole2 = explode("_","$images[$a]");
$puvodni = $pole2[0].".".$typ;

//---Výpočet sloupců a řádek---
$sloupec++;
if ($sloupec > $pocetV){ // pokud sloupec prekroci pocet sloupců,
$sloupec = 1; $radka++; echo "</tr><tr>"; // nová řádka
}
if (empty($images[$a])) break; //pokud dojdou obrázky, cyklus končí

//---Výpis obrázků---
echo "<td width='160px' height='160px'align='center'><a href='wind.php?img=$puvodni'>
<img src='view/$images[$a]'></a></td>";
}
echo "</tr></table><br>";

$stranek = ceil($souboru/$nastranu);

if ($strana > 1) {
$page_minus = $strana-1;
echo "<a href=$adresa&strana=1>|<</a> <a href=$adresa&strana=$page_minus><<</a> ";
}
if ($stranek>1){
for ($i=1; $i<=$stranek; $i++){
if ($i == $strana){
echo " [$i]";
}else{
echo "<a href=$adresa&strana=$i>$i</a>";
}
}
}
if ($strana < $stranek) {
$page_plus = $strana+1;
echo " <a href=$adresa&strana=$page_plus>>></a> <a href=$adresa&strana=$stranek>>|</a>";
}
echo "<br><br>";
?>
HGD
Profil
PLS pomůžete někdo? já s tim nejsem nějak kamarád :)
HGD
Profil
tak už by mi to i nějak šlo, ale poraďte mi pls, jestli když mam název souboru např: 165300171107.jpg což používám, a je to čas a datum zasebou (hodina+minuta+sekunda+den+měsíc+rok), tak bych to chtěl řadit třeba jenom podle toho data, čili podle 7-10 čísla, jde to nějak ???
djlj
Profil
HGD
Zvol jiný formát pojmenování souborů.
nightfish
Profil
tak bych to chtěl řadit třeba jenom podle toho data, čili podle 7-10 čísla, jde to nějak ???
použít usort() a vlastní funkci pro řazení, která bude brát ohled jen na 7.-10. číslici
HGD
Profil
mno tak sem to nakonec díky djlj vyřešil asi nejjednodušejš. Názvy obrázků jsou teď ve formátu %y%m%d%H%M%S a je klid, teda aspoň doufam, páč sem to moc netestoval

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0