Autor Zpráva
Radicz
Profil *
Zdravim všechny mohl by mi prosim někdo poradit jak zapisovat do souboru pod sebe? ( - nefunguje :( ) díky.



<form action="#" method="post" enctype="multipart/form-data">
<table>
<tr>
<td>Bann IP</td>
<td><input type="text" name="ban"></td>
</tr>
</table>
<input type="submit" value="Nahrát" name="post">
</form>

<?php
$ip = $_POST['ban'];
$soubor = fopen("bann.txt", "a+");
fwrite($soubor, "$ip ");
fclose($soubor);
?>
Str4wberry
Profil
Mohlo by to jít takto.
...fwrite($soubor, "$ip
");
Str4wberry
Profil
Aha tak fórum nepovoluje zapsat zpětné lomítko+n.
Radicz
Profil *
nn to jsem zkoušel ale nefunguje
krteczek
Profil
no ja bych použil asi funkci serialize a unserialize, jednotlivé ip adresy by byly položky pole (jde v tom jednoduše vyhledávat)a nestaral bych se o ukládání pod sebe...

overi se existence souboru v kterem maji byt ty informace

existuje => $data = unserialize(file_get_contens("nazev.souboru")); => máš array $data jejiž jednotlivé položky jsou třeba ty ip adresy,
zkontroluješ jestli v array už je ta nová informace:

if(in_array('192.189.12.14', $data)) { ano, je => zakažeš, nebo neco jineho} else { neni, povoliš přístup, nebo ji mužeš do pole přidat.}

jak se přidá se další záznam do pole: $data[] = 'nová informace' ,

uloží se (v případě přidání) if(file_put_contents("nazev-souboru", serialize($data))

tak toto je pro práci se soubory dostatečně načrtnuto, ale doporučuji ukládat tyto informace do databáze, je k nim lepší přístup, lépe se spravují, lépe se vnich vyhledává, a nehrozí vymazání nějakým dalším naštením stránky v jednom okamžiku

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: