Autor Zpráva
Karel_
Profil *
Ahoj, potřeboval bych poradit,

mám


if($datum!=null){
$datum_vloz="Datum";
}

pokud je v databázi něco zapsáno vypíše "Datum" (toto mi funguje spávně)

,ale nevím jak to mám udělat když chci vložit soubor pomocí include

if ($obrazek == 1) {

$obrazek_vloz=include "obrazky.php";
}

pokud to mám takhle tak se mi vypíše hodnota v databázi, ale já potřebuji aby se mi vložil ten soubor, jestli někdo ví, tak děkuji :-)
DJ Miky
Profil
Buďto jen:

include "obrazky.php";

(bez toho přiřazení proměnné $obrazek_vloz)

Nebo:

$obrazek_vloz=file_get_contents("obrazky.php");

(to ti vloží obsah souboru obrazky.php do proměnné $obrazek_vloz, ale tuším, že se neprovede PHP kód.


Pokud chceš výpis souboru obrazky.php přesměrovat do proměnné, tak musíš buďto upravit ten skript, aby vypisoval do proměnné místo echem na obrazovku, nebo využít output buffering.
Karel_
Profil *
no právě že se vypsal php kod, ale i přesto díky za snahu, budu to musel udělat jinak

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: