Autor Zpráva
Nitra
Profil *
Prosim Vás prečo mi toto nejde?

----login.php----

<html>
<head>
</head>
<body>
<?php
session_start();
require("const.php");

if ($jmeno=="Nitra" $heslo=="aaa")
header(PRIVATE_PAGE);
else:
header(LOGIN_PAGE);
endif;
?>
<FORM action="const.php" method="post">
Meno:
<inpute type="text" name="jmeno" value="">
Heslo:
<inpute type="password" name="heslo" value="">
<inpute type="submit" name="odeslat" value="GO">
</form>
</body>
</html>

----const.php----

<html>
<head>
</head>
<body>
<?php
define("LOGIN_PAGE", "Location: login.php");
define("PRIVATE_PAGE", "Location: private.php");
?>
</body>
</html>

Ked dam len ten login.php tak mi to vyhlasi Parse error: parse error in /3w/borec.cz/f/footballmanager/login.php on line 9
Cize asi volaco na deviatom riadku.

Diki
Aesir
Profil
Nitra:
Cize asi volaco na deviatom riadku.

Ano, chybějící dvojtečka.
if ($jmeno=="Nitra" $heslo=="aaa"):
Nitra
Profil *
uz som skusal ale stale nejde
bukaj
Profil
a co takto:
if ($jmeno=="Nitra" && $heslo=="aaa"):
?
Nitra
Profil *
pockaj teraz mi volako nenacitava stranku login.php
bukaj
Profil
to bue nejspíš těmi nesmyslnými header()y
Nitra
Profil *
preco???co tam mam dat
Nitra
Profil *
teraz mi ju nacitalo ale nic nezobrazilo
Aleš Janda
Profil
<?php
define("LOGIN_PAGE", "Location: login.php");
define("PRIVATE_PAGE", "Location: private.php");
?>

Tohle dej ještě před to, než ty konstanty používáš ;-)
BetaCam
Profil
Mimochodem to mas zaple Register_Globals že použivas $jmeno $heslo a né $_POST['jmeno'] $_POST['heslo'] ???
Nitra
Profil *
namiesto header mam dat toto?
Nitra
Profil *
nemam dat session start ale global start?
BetaCam
Profil
Navíc proč proboha v const.php maš vůbec HTML :

<html>
<head>
</head>
<body>
</body>
</html>

když v něm pouze definuješ konstanty??
Nitra
Profil *
newemale jak ma vyzerat to login.php lebo teraz netusim ako mam zmenit ten header
Nitra
Profil *
pomozte mi prosim Vás ako ´má vyzerat tá stránka login.php
Aleš Janda
Profil
Takhle: :-)

----login.php----

<html>
<head>
</head>
<body>
<?php
session_start();
require 'const.php';

if ($_POST['jmeno'] == 'Nitra' && $_POST['heslo'] == 'aaa') header(PRIVATE_PAGE);
else header(LOGIN_PAGE);
?>
<FORM action="const.php" method="post">
Meno:
<inpute type="text" name="jmeno" value="">
Heslo:
<inpute type="password" name="heslo" value="">
<inpute type="submit" name="odeslat" value="GO">
</form>
</body>
</html>

----const.php----

<?php
define('LOGIN_PAGE', 'Location: login.php');
define('PRIVATE_PAGE', 'Location: private.php');
?>
Aleš Janda
Profil
Ale je to stejně login na baterky, protože když tam někdo zadá rovnou adresu private.php, tak už heslo znát nemusí..
Nitra
Profil *
diki...a jak by sa to dalo zaistit aby tam nemuseli chodit
Nitra
Profil *
a teraz mi zobrazuje Parse error: parse error in /3w/borec.cz/f/footballmanager/login.php on line 39 a riadok 39 je reklama ktoru si tam webzdarma sam vklada
temistokles
Profil
skus pozriet riadok 39 v zdrojaku, nie na vystupe stranky, ak to robis tak.
BetaCam
Profil
Omlouvám se jestli vám budu připadat blbější než syn vesnického idiota a televizní rosňičky, ale dvoum věcem tak trochu jestě nerozumim :

<FORM action="const.php" method="post">

proč je action nastavena na const.php

a

<inpute>

co je to za HTML tag?? dosud sem znal jen tag <input>
temistokles
Profil
to, ze je to nastavene na const.php, znamena, ze udaje sa neposlu na skript (url adresu), kde sa nachadza formular, ale na url adresu v rovnakom priecinku pre skript const.php.

inpute neexistuje, bola by to pre mna novinka ;) imho preklep
BetaCam
Profil
to, ze je to nastavene na const.php, znamena, ze udaje sa neposlu na skript (url adresu), kde sa nachadza formular, ale na url adresu v rovnakom priecinku pre skript const.php

Což je ovšem blbost vzhledem k tomu ze podmínku na testování dat z formuláře má v "login.php" ;)

inpute neexistuje, bola by to pre mna novinka ;) imho preklep

Ufff to mi spadl kámen ze srdce už sem myslel, že mam mezery ve vzdělání ;)
Nitra
Profil *
volako mi tu stranku zase nechce nacitat
temistokles
Profil
BetaCam: priznavam, ze predchadzajuce som necital, ak tam vsak ma to, co tam ma, tak mu to nemoze overovat nic ine ;) jedine ak by si vnutorne presmerovaval adresy (o com silno pochybujem) :D
temistokles
Profil
BetaCam: priznavam, ze predchadzajuce som necital, ak tam vsak ma to, co tam ma, tak mu to nemoze overovat nic ine ;) jedine ak by si vnutorne presmerovaval adresy (o com silno pochybujem) :D
BetaCam
Profil
Nitra: Jestli ti můžu poradit tak celej ten tvuj script smaž a začni lépe a radostněji.

1. ten script obsahuje nespočet chyb.
2. jeho funkce s ohledem na bezpečnost je téměř nulová
3. používej pole $_POST[] a $_GET[]
4. Nevim jestli je hardcoded zápis ověřování hesel zrovna vhodné. ( Pokud budes chtít povolit přístup více uživatelům )
Nitra
Profil *
ale ja len toto skusam a potom to xcem zlepsovat pretoze som zaciatocnik

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0