Autor Zpráva
Křeček
Profil
Potřeboval bych z tabulky easybanner vypasat 3 nejaktivnější uživatele s jejich
weby. Mělo by to být podle sloupečku i_nu (počet kreditů) a čím více kreditů by
bylo, tím více by byl uživatel (sloupeček username) aktivní. Ale nechci vypsatr
uživatele, kteří mají určité uživatelské jméno, třeba admin1, admin2, admin3. Ty
aktivní uživatele bych chtěl vypsat v tomto tvaru:
Nejaktivnější uživatelé:
1. pepa (měl by 40 000 kreditů)
2. martin (měl by 25 123 kreditů)
3. koza (měla by 140 kreditů)

Poradí mi někdo prosím?
nightfish
Profil
select jmeno, i_nu from tabulka where jmeno != 'admin1' and jmeno != 'admin2' and jmeno != 'admin3' order by i_nu desc limit 0, 3
Křeček
Profil
Tak jsem něco zkusil:
<?
include("db.php");
mysql_query("select username, i_nu from easybanner where username != 'admin1' and username != 'admin2' and username != 'admin3' order by i_nu desc limit 0, 3");
?>
Ale nejde to, nic to ani nevypíše.
djlj
Profil
Taky ani nic nevypisuješ. Jen provádíš dotaz na databázi.
Alphard
Profil
nic to ani nevypíše
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=344
bukaj
Profil
$vyber = mysql_query("select username, i_nu from easybanner where username != 'admin1' and username != 'admin2' and username != 'admin3' order by i_nu desc limit 0, 3"); 

echo "Nejaktivnější uživatelé:<br>";
for($x = 1; $radek = mysql_fetch_assoc($vyber); $x++){
echo $x . ". " . $radek["username"] . " (měl by " . $radek["i_nu"] . " kreditů)<br>";
}


:)
Křeček
Profil
<center><table border="1"><tr><td>Pořadí</td><td>Login</td><td>Kredity</td></tr>
<?
include("db.php");
$vyber = mysql_query("select username, i_nu from easybanner where username != 'admin' order by i_nu desc limit 0, 9");
echo "<tr><td>";
for($x = 1; $radek = mysql_fetch_assoc($vyber); $x++){
echo $x . " </td> </tr><tr><td>" . $radek["username"] . "</td></tr> <tr><td>" . $radek["i_nu"] . "</td> " ."<br>";
}
?>
</tr><tr></table>


Mám toto, akorát mi nějak zlobí tabulka(čistě design), poradíte?
nightfish
Profil
Křeček
chybí ti tam <table>
všechno to vypisuješ do jednoho řádku (<tr> je před vypisovacím cyklem, </tr> je až za ním)
některé kontrukce jsou velmi humorné (třeba </td><br>)
bukaj
Profil
Křeček
což takhle:

<center>
<table>
<tr>
<th>Pořadí</th>
<th>Login</th>
<th>Kredity</th>
</tr>
<?php
include("db.php");
$vyber = mysql_query("select username, i_nu from easybanner where username != 'admin' order by i_nu desc limit 0, 9");
for($x = 1; $radek = mysql_fetch_assoc($vyber); $x++){
echo <<<KONEC;
<tr>
<td>$x</td>
<td>{$radek["username"]}</td>
<td>{$radek["kredity"]}</td>
</tr>
KONEC;
}
?>
</table>
</center>
Křeček
Profil
bukaj
děkuji

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0