« 1 2 »
Autor Zpráva
greno
Profil *
Mam formular v ktorom sa vybera subor a posiela sa na server. Kedze je server nejak ******* nastaveny tak musim vsetky premenne co prenasam davat do $_POST[] a pod. Pri prenasani suboru a naslednom overovani ze ci je dany subor uz ulozeny apod mi to nijak nefunguje. Neviete co s tym??

Moj scriptik: (problem mam s tym $file_name)
$cesta = "/home/*****/public_html/images/";
if($file_name == ""){
$sprava="Nebol vybraný žiaden súbor. Nebav sa, prosím ťa.";
}
elseif(file_exists("$cesta/$file_name")) {
$sprava="Zadaný súbor už existuje. Prosím, premenuj si ho.";
}
else {
@copy($file, "$cesta/$file_name");
}
temistokles
Profil
Server ma vypnuté register_globals.

Na prístup k informáciám o posielaných súboroch použi pole $HTTP_POST_FILES.
djlj
Profil
Na prístup k informáciám o posielaných súboroch použi pole $HTTP_POST_FILES.
Ne, použij $_FILES.
temistokles
Profil
V mojom prípade napr9klad $_FILES neexistuje ;)
greno
Profil *
a ako sa pouziva to pole _files a http_post_files ??
djlj
Profil
greno
Stejně jako každé jiné pole.

temistokles
Já předpokládám, že tazatel nepoužívá muzejní verze php.
temistokles
Profil
http://sk.php.net/manual/cs/features.file-upload.php

V novších verziách sú aj tak rovnocenné.
greno
Profil *
dakujem vam ludia, ale teraz som narazil na problem ktory neriesi ani ten http_post_files. ako mam preniest pomocou tohto samotny subor cez post??? davam normalne ako kazdu sucast formulara ze $_post[file] ale aj tak mi to nejde....
Petr Tichý
Profil
(...) $_post[file] (...)
Ne toto, ale $_FILES["name"].
greno
Profil *
a to name vo vnutry ma byt name alebo mam dat meno toho suboru (nie akoze konkretne meno konkretneho suboru ale myslim meno toho prvku vo formulary)?
djlj
Profil
Formulář: <input name="soubor" type="file">

Pole po odeslání: print_r($_FILES);
greno
Profil *
petr: nie je nahodou $_files["name"] len meno suboru??? ale ja potrebujem konkretny subor preniest

$cesta = "/home/******/public_html/images/";
$file_name=$HTTP_POST_FILES['file']['name'];
if($file_name == ""){
$sprava="Nebol vybraný žiaden súbor. Nebav sa, prosím ťa.";
}
elseif(file_exists("$cesta/$file_name")) {
$sprava="Zadaný súbor už existuje. Prosím, premenuj si ho.";
}
else {
@copy($_FILES['name'], "$cesta/$file_name"); --> TOTO NEFUNGUJE
}
BetaCam
Profil
@copy($_FILES['name'], "$cesta/$file_name"); --> TOTO NEFUNGUJE

A jaky maš nastaveni serveru?? Pokud budes mit zaplej Safe_Mode tak ti stejně copy() nebude fungovat ( nebo aspon mam ten pocit )

radši bych tam bejt tebou dal move_uploaded_file()
greno
Profil *
praveze neviem ake je nastavenie serveru, nemam k nemu pristup. ale nejde mi ani jedno ani druhe. kde robim chybu?? poslem vam este raz ten zmeneny script

$cesta = "/home/*****/public_html/images/";
$file_name=$HTTP_POST_FILES['file']['name'];
if($file_name == ""){
$sprava="Nebol vybraný žiaden súbor. Nebav sa, prosím ťa.";
}
elseif(file_exists("$cesta/$file_name")) {
$sprava="Zadaný súbor už existuje. Prosím, premenuj si ho.";
}
else {
move_uploaded_file($file_name, "$cesta/$file_name");
}
temistokles
Profil
A aku chybu to vypíše?
greno
Profil *
nevypise ziadnu, tvari sa ze to posiela a potom napise ze ok ale ked idem pozret do priecinku tak neni tam nic. a to som aj nastavoval to ze co je komu dovolene.....
djlj
Profil
Máš nastaveno vypisování chyb na E_ALL? Projdi si po odeslání pole $_FILES.
greno
Profil *
nemozem nic nastavovat, k takymto veciam nemam pristup. a ako myslis to Projdi si po odeslání pole $_FILES.???
djlj
Profil
nemozem nic nastavovat, k takymto veciam nemam pristup
Ty nemáš přístup ani k vlastnímu skriptu? Smutné.

a ako myslis to Projdi si po odeslání pole $_FILES.???
Tak, jak jsem to napsal dnes v 17.28. Já jsem to nepsal jen tak do větru, psal jsem to proto, že když si to vypíšeš tak, jak jsem napsal, pěkně uvidíš, co se ti odeslalo a v jaké proměnné to je.
greno
Profil *
aha, a ako sa nastavuje ten e_all?? ja som myslel ze to je v tych nastaveniach php....
djlj
Profil
error_reporting(E_ALL);
BetaCam
Profil
praveze neviem ake je nastavenie serveru, nemam k nemu pristup

To mas jako vypnutou funkci phpinfo() ??
greno
Profil *
co znamena ked mi vypise toto??
Array ( [file] => Array ( [name] => logo.jpg [type] => image/jpeg [tmp_name] => /tmp/phpYg05Xe [error] => 0 [size] => 88731 )
djlj
Profil
že v $_FILES['file']['name'] je "logo.jpg" atd.
greno
Profil *
ja som myslel skor to error, preco nastal uz v tmp ??? akoze sa neda nahrat do tmp ???
djlj
Profil
Error je 0, tedy žádný. Ten soubor je nahraný v /tmp, pomocí move_uploaded_file jej musíš přesunout tam, kam potřebuješ.
greno
Profil *
a ked dam to move_uploaded_file a neprekopiruje sa mi tam, v com moze byt problem okrem pristupobvych prav??
bukaj
Profil
greno
třeba, že soubor se stejným názvem už existuje.
nejlepší ale je přečíst si chyby, které to vypisuje ;)
greno
Profil *
nie su tam este ziadne subory a robi sa kontrola ze ci tam uz nie su take subory, a najvacsi problem je ten ze to nepise ziadnu chybu... :(
greno
Profil *
POMOZTE MI, SOM UZ ZUFALY.....
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: