Autor Zpráva
RiZe
Profil
S cédéčka Computeru jsem si nainstaloval MySQL 4.1.10a ,ale má to jeden problém. Dříve jsem bez problémů vyvovával z databáze a používal jsem příkaz mysql_fetch_array($kdeje); tak nyní mi to píše :

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\WWW\tester\engine\func.php on line 28

s verzí 4.0.13 bez problémů běhalo v čem je nyní problém ? :(
Honza Hučín
Profil
A co přesně je v té proměnné $kdeje?
RiZe
Profil
$kdeje = mysql_query("SELECT titulek FROM stranky WHERE soubor='$page' LIMIT 1");
Charlie
Profil
Problém je v tom, ža od MySQL verze 4.1 musis pouzivat rozsireni mysqli.

takze prepis funkce na mysqli_query(), mysqli_fetch_array(), atd...

To je celej figl
RiZe
Profil
Charlie:

Sorry, nefachá to:

Fatal error: Call to undefined function: mysqli_query() in C:\WWW\tester\engine\func.php on line 27

je to nějaký divný
Leo
Profil
A rucne se do databaze pripojite? Myslim se stejnym uziv. jmenem a heslem jako mate v PHP? Pokud databazi preinstalujete tak podle me prijdete o nastaveni uzivatelu, Leo
Kaifman
Profil
IMHO u rozsireni mysqli je u query pridan parametr link a ten je povinej


mixed mysqli_query ( object link, string query [, int resultmode])
RiZe
Profil
Leo
To ano. O nastavení přijdu, ale nastavil jsem to znovu, databáze se bez problémů připojí. Problém je v dotazech na DB.

Kaifman
prosím vysvětli. Co bude místo object link, (string query bude asi ten dotaz) a [int resultmode]
Leo
Profil
A jakou mate verzi PHP? Leo
RiZe
Profil
Leo
PHP 4.3.10 a MySQL 4.1.10a + Apache 2.0.53
ash
Profil *
Problém je v tom, ža od MySQL verze 4.1 musis pouzivat rozsireni mysqli.

Nemusíš, funguje aj to staršie, ak nepotrebuješ nové vlastnosti.
Podľa mojich skúseností je problém len s prihlásením, kvôli inému ukladaniu hesla.
RiZe
Profil
ash

přihlášení fakčí. Instaloval sem phpBB2.0 a nainstaloval. Údaje k přihlášení jsou správné. Zkoušel jsem ještě nějaký blbinky konkrétně návštěvní knihu a tam to fetch array fakčilo, ale bylo trochu zapodmínkovaný:



<?php
do{
include "admin.php";
@$spojeni = MySQL_Connect($host, $user, $password);
if (!$spojeni):
echo "Připojení k databázi se nezdařilo...";
break;
endif;
MySQL_Select_DB($db);
@$vysledek = MySQL_Query("SELECT * FROM KNIHA ORDER BY JMENO");
if (!$vysledek):
echo "Při zpracování databázového požadavku došlo k chybě";
break;
endif;
while ($zaznam = MySQL_Fetch_Array($vysledek)){
echo "<tr>";
echo "<td>".$zaznam["JMENO"]."</td><td>".$zaznam["MAIL"]."</td><td>".$zazna m["VZKAZ"]."</td>";
echo "</tr>";
}
MySQL_Close($spojeni);
} while (false);
?>


vůbec nevím... :(
ash
Profil *
dva nápady:

1. zisti si hodnotu premennej $page, ktorú používaš v SELECTe a potom skús ten SELECT v MySQL klientovi, či nie je niečo čudné na výsledku.

2. hláška
Fatal error: Call to undefined function: mysqli_query() in C:\WWW\tester\engine\func.php on line 27
môže znamenať, že ti nebeží mysqli. skontroluj to v phpinfo();
Honza Hučín
Profil
ash
Ano, to mohu potvrdit. Na mém hostingu je MySQL 4.1.11 a mně v pohodě funguje mysql_query.

Nápad číslo 1 je standardní postup ladění - když něco databázového nefunguje v PHP, zkus to ručně, hraj si s tím, dokud nezjistíš příčinu. Zkus si před voláním mysql_query dát echo toho řetězce, který do mysql_query posíláš.
RiZe
Profil
Honza Hučín
Bylo by možné, aby tyto problémy byly způsobeny tím, že je to verze 4.1.10a-nt ? Fakt nevím, ale zkusím to volání řetězce. Přece jenom. Když jsem používal verzi 4.0.13 tak to bez problémů běhalo, takže si myslím, že chyba v tom řetězci nebude :(

ash
MySQL běží. Jak jsem již psal nahoře. Zkoušel jsem návštěvní knihu s PHP a MySQL, kde byl ten fetch array ( viz. výše ) a fachalo to.
Anonymní
Profil *
Já jsem hňup... včera večer jsem ten script 3x pročítal a napotřetí jsem si všimnul, že v SELECTu mám databázi z hostingu, která má jiný jméno než ta na localu, takže to nefakčilo. Jméno jsem změnil a už to běhá. Ale díky, že jste mi pomáhali.
RiZe
Profil
To jsem byl já :)
VitaZ
Profil
včera večer jsem ten script 3x pročítal a napotřetí jsem si všimnul
Správné řešení mnohdy bývá to nejjdenodušší:-) Aneb řečeno slovy klasika: "To se mu v životě stane ještě mockrát".
Kvůli úplně stejnému problému jsem nedávno, cca po dobu 2,5 hod, zbytečně burcoval technickou podporu na mém webhostingu...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0