21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Svains
Profil *
Dobrý den,

potřeboval bych poradit. Mám v databázi fotky a u každé fotky parametr balíček. A potřebuju je vypsat po jednotlivých balíčcích aby se vypsalo třeba nadpis Balíček 1 - plus fotky, Balíček 2 - plus fotky. Moc mi pomůžete, díky.
TFSi
Profil
Svains
Mám v databázi fotky
Jako že ukládáš fotky do databáze??

a u každé fotky parametr balíček
Co znamená "parametr"??
temistokles
Profil
Jako že ukládáš fotky do databáze??
Dúfam, že do databázy ukladáš len čísla fotiek, prípadne nejaké odkazy a podobne. Samostatné fotky by si do databázy ukladať nemal, nie je na to opodstatnený dôvod, je to zbytočné a pomalé (áno aj ja som v tejto oblasti bol hodne tvrdohlavý :D).
Svains
Profil *
Prostě když to hodně zobecnim tak mam fotky v balíčkách (jako třeba Výlet :-) no a potřebuju z toho dostat formát nadpis (třeba Výlet) a výpis fotek který k tomu patřej. Je to všechno uloženo v tabulce.. fotka, balíček, název ...
Svains
Profil *
Ukládám čistě jenom adresu, ne fotku..
TFSi
Profil
Svains
Ukládám čistě jenom adresu, ne fotku..
To je dobře :)

mam fotky v balíčkách
co je to "balíček"??
koudi
Profil
co je to "balíček"??
Že by třeba obdoba kategorie? Ale možna se pletu, možná si je Svains tiskne a balí ručně do balíčků...

Svains
Vytahnes z db selectem fotky, razeny podle balicku (pak treba podle jmena) a cyklem je zacnes vypisovat. Vzdycky si overis, jestli je balicek stejny jako predchozi a pokud se lisi, vypises nazev balicku jako nejaky nadpis a ulozis si nazev noveho balicku (aby jsi mel s cim porovnavat). Je to jedna z moznosti.
temistokles
Profil
Ak chceš konkrétny dotaz, bolo by dobré poslať štruktúru tabuľky. Mohlo by to vyzerať nejak takto (napríklad, vôbec neviem ako vyzerá tvoja tabuľka):
SELECT id, adresa FROM fotky ORDER BY balicek
temistokles
Profil
No a ten spomínaný cyklus som zabudol :-D

$fotky=mysql_query("SELECT id, adresa, balicek FROM fotky ORDER BY balicek");
$balicek='';
while ($zaznam=mysql_fetch_array($fotky))
{
if ($zaznam['balicek']!=$balicek)
echo "<h2>".$zaznam['balicek']."</h2>"; //nový balíček, vypíšeš nadpis
echo $zaznam['id'].". <img src="".$zaznam['adresa']."" alt="fotka">";
}
temistokles
Profil
No a ten spomínaný cyklus som zabudol :-D

$fotky=mysql_query("SELECT id, adresa, balicek FROM fotky ORDER BY balicek");
$balicek='';
while ($zaznam=mysql_fetch_array($fotky))
{
if ($zaznam['balicek']!=$balicek)
{
echo "<h2>".$zaznam['balicek']."</h2>"; //nový balíček, vypíšeš nadpis
$balicek=$zaznam['balicek'];
}
echo $zaznam['id'].". <img src="".$zaznam['adresa']."" alt="fotka">";
}


Nechce mi to zmeniť príspevok, tak ešte raz.
svains
Profil *
Moc díky, přesně tohle jsem potřeboval.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0