Autor Zpráva
Vbruno
Profil *
Dobry den. Mam zakazku na web, ktery realizuji v php. Dotycny ma ale pozadavek, aby se skrollovalo jen jedno z oken, znamy efekt pri pouziti ramcu. Ja ramce nepouzivam, v php mi to prijde zbytecne, ale nevim, jak docilit stejneho efektu. Zkusil jsem naprogramovat ramce pomoci php, ale narazil jsem na to, ze po reloadu stranky s ramci se mi promenne nedostanou do jednotlivych "podstranek". Nevim si rady, na jednu stranu je to logicky, promenne se dostanou jen do stranky se strukturou ramcu, ale potreboval bych je logicky i v jednotlivych oknech. Neporadite nekdo? A je mozne nejak "udelat" aby se skrollovala jen cast stranky bez ramcu? Moc dekuji za jakoukoli odpoved
DoubleThink
Profil *
A je mozne nejak "udelat" aby se skrollovala jen cast stranky bez ramcu?
position:fixed (+patřičný javascript v IE6-)
koudi
Profil
http://css.interval.cz/clanky/simulace-ramcu/
Joker
Profil
PHP nemá s rámci moc společného. Pokud je slušně napsaný skript (oddělená aplikační a prezentační logika), přechod rámy <-> bez rámů by neměl znamenat žádný zásah do PHP kódu.

Scrollovat nemusí jen rám, ale třeba i <div> nebo jiný prvek, viz CSS a overflow:scroll
Vbruno
Profil *
Dekuji vsem za reakce. Pres javascript se mi to prave delat nechtelo, protoze se muze stat, ze neni v prohlizeci nainstalovany a stranka je nepouzitelna. Svuj problem jsem jiz vyresil, zjistil jsem ze v tagu <frame> je mozne jako u klasickeho odkazu odeslat promenne, takze po reloadu stranky s ramci je mozne do konkretnich stranek poslat jakoukoli promennou a to muj problem resi. JEste jednou diky
DoubleThink
Profil *
PHP nemá s rámci moc společného
Do jisté míry má. Vbruno měl problém, že změna v jednom rámci se nepromítla do ostatních (pochopitelně, nebyly znovu načteny).

Pres javascript se mi to prave delat nechtelo, protoze se muze stat, ze neni v prohlizeci nainstalovany a stranka je nepouzitelna.
Zjisti si současnou penetraci javascriptu a budeš vidět, že je v tvém případě pravdepodobnější úraz meteoritem, než návštěvník bez JS. Kromě toho - zde jde jen o grafickou podobu, ne o funkční obsah.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: