Autor Zpráva
radim
Profil *
chci dát na svuj web formulář na odesílání udajů

<?
$prijemce = "max8@seznam.cz";
$predmet = "registrace";
$text = "registrace";
$odesilatel = "alege.ic@seznam.cz"
if (@mail($prijemce, $odesilatel, $predmet, $text)){
echo ("E-mail byl odeslán..");
}
else {
echo ("Nepodařilo se e-mail odeslat, ověřte zda jste připojeni k síti..");
}
?>

a nejde mi to, pořád mi to píše

Parse error: syntax error, unexpected T_IF in /home/free/ic.cz/f/freestylevideos/root/www/index.php on line 6

nevíte někdo co stim?
djlj
Profil
Chybí ti tam středník:

$odesilatel = "alege.ic@seznam.cz";
radim
Profil *
pořad to nejde
djlj
Profil
„nejde“ je hodně široký pojem.
radim
Profil *
Parse error: syntax error, unexpected T_IF in /home/free/ic.cz/f/freestylevideos/root/www/index.php on line 6
djlj
Profil
Řekl bych, žes neopravil tu chybu, co jsem napsal…
radim
Profil *
už to mam napsal sem špatně ten středník :)
ale jinak dík
Eště mam dotaz, když dam na web jinej php nepíše mi to háčky (jenom v opeře) v explorelu to de normálne!
radim
Profil *
je to chy ba v opeře nebo v php?
Petr Tichý
Profil
Musíš určit kódování. Metatagem na začátků v hlavičce na začátku výpisu nebo fcí header();
radim
Profil *
jak by to asi bylo? když bude text takovej kam mam dát to kodování?

př: <?echo"<h1>řeřicha</h1>"; ?>
BetaCam
Profil
jak by to asi bylo? když bude text takovej kam mam dát to kodování?

Tam kam se dávaj metatagy

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<title></title>
</head>

Charset si nastav podle toho jakej používáš.
tony
Profil *
a nemaj tam byt nahodou uvozovky

if (@mail("$prijemce", "$odesilatel", "$predmet", "$text"))
djlj
Profil
tony
Ne, nemaj'.
tony
Profil *
No ja jen ze ja to mam tohle taky(podobny ).A bez uvozovek mi to hlasi chybu na tom samim radku co jemu...
bukaj
Profil
djlj
tony
Ne, nemaj'.

spíš je to jedno
djlj
Profil
bukaj
Uvozovky by byly správně, když bys tam nedával proměnnou, ale přímo nějakej řetězec.

tony
Tak děláš chybu někde jinde.
tony
Profil *
tony
Tak děláš chybu někde jinde.


Me to ze prave funguje s uvozovkama a kdyz je dam pryc tak mi to nejde...,tak jestly nema to stejny;-)
djlj
Profil
tony
Asi tam máš i řetězec, u kterýho taky odděláváš uvozovky. Jak říkám, děláš prostě někde chybu.
bukaj
Profil
djlj
co myslíš, že vypíše echo $promenna == "$promenna" ? "stejné" : "jiné"; ?
djlj
Profil
bukaj
Já to vím. A? O tom se vůbec nebavím.
bukaj
Profil
djlj
tak vidíš, že je to jedno :)
djlj
Profil
bukaj
Funkční != správné.
bukaj
Profil
djlj
ono v PHP jde spíše o tu funkčnost, než naprostou správnost.
no flame

tony
pořádně se podívej na ten kód. protože ať tam jsou uvozovky či ne, mělo by to fungovat bezproblémově.
jotko
Profil *
Mám stránku s kodovanim windows-1250, na nej je formular, ktory bude vypisany v cudzom jazyku (francustina, norstina), takze potrebujem, aby mi prisiel mail s kodovanim 1252. Lenze to funguje jedine v pripade, ked je aj stranka v tom istom kodovani. Da sa nejak nadstavit, aby som mal stranku v jednom kodovani, ale odoslane formulare mi chodili ako mail v druhom type kodovania? Diky.
Alphard
Profil
iconv();

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: