Autor Zpráva
Honza Václavík
Profil *
poraďte mi pls nějakej hosting, kde by mi fungovalo tohle:

dl("php_gd.dll");

je to potřeba ke zmenšování obrázků
na ic.cz mi to nefachá.., na localhostu v poho
Taps
Profil
Jedná se o grafickou knihovnu. Např. na freehostingu wz funguje, ale určitě se najde i spousta jiných hostingů, na kterých to bude fungovat také.
DoubleThink
Profil *
GD2 knihovnu podporuje většina hostingů. Naopak dl() - načtení extenze za běhu - prakticky žádný (z pochopitelných důvodů)
Honza Václavík
Profil *
a dá se teda použít jiná funkce než dl?
nightfish
Profil
Honza Václavík
stačí povolit v konfiguraci PHP (php.ini) popřípadě zakompilovat přímo do PHP
podívej se na výstup phpinfo(), zda-li je rozšíření povoleno
Honza Václavík
Profil *
GD je funkční, ale u toho dlto píše: Warning: dl() has been disabled for security reasons..
DoubleThink
Profil *
Pokud je GD2 připojeno, není třeba knihovnu načítat pomocí dl().
Honza Václavík
Profil *
jo máte pravdu, koukám že to neni potřeba načítat.. ale zjistil sem že to pořád nevyřešilo všechno

jedná se o vytvoření náhledů fotek a píše mi to:


Warning: imagejpeg() [function.imagejpeg.php]: Unable to open '_n_07-06-23_Pili:).jpg' for writing in /home/free/hustej.net/m/mymame/root/www/index.php on line 36

Warning: copy() [function.copy.php]: Unable to access _n_07-06-23_Pili:).jpg in /home/free/hustej.net/m/mymame/root/www/index.php on line 37

Warning: copy(_n_07-06-23_Pili:).jpg) [function.copy.php]: failed to open stream: No such file or directory in /home/free/hustej.net/m/mymame/root/www/index.php on line 37

Warning: unlink(_n_07-06-23_Pili:).jpg) [function.unlink.php]: No such file or directory in /home/free/hustej.net/m/mymame/root/www/index.php on line 38

Warning: filesize() [function.filesize.php]: Stat failed for photos/07-06-08 Jihlava/_n/_n_07-06-23_Pili:).jpg (errno=2 - No such file or directory) in /home/free/hustej.net/m/mymame/root/www/index.php on line 41
07-06-23_Pili:).jpg => _n_07-06-23_Pili:).jpg
160 X 120 px ; 0 Kb



přitom na localhostu mi to v poho funguje...
bukaj
Profil
Honza Václavík
stačí si ty chyby přeložit:
1. warning - nepodařilo se otevřít soubor _n_07-06-23_Pili:).jpg pro zápis. asi problém s chmod
2. warning - nepodařilo se otevřít _n_07-06-23_Pili:).jpg
3. warning - soubor _n_07-06-23_Pili:).jpg nebyl nalezen. to souvisí s předchozím (nebyl nalezen = nemůže být otevřen)
4. warning - soubor nebyl nalezen
5. warning - selhalo získání údajů o souboru photos/07-06-08 Jihlava/_n/_n_07-06-23_Pili:).jpg, kvůli neexistenci souboru
Honza Václavík
Profil *
ne chmod to bejt nemuze.. mam ho ted vsude nastavenej na 777 a porad to pise..
a prece u 1. warning ten soubor ma udelat ne ho otevrit, ja nvm.. nevite cim to jeste muze bejt?
bukaj
Profil
Honza Václavík
pokud to má ten soubor vytořit, pak se jedná o chmod složky
Honza Václavík
Profil *
ten je taky na 777

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0