Autor Zpráva
radeson
Profil
zdravim, chci abyste ohodnotitli, zkritizovali, pochvalili a dali rady na vylepseni pro muj skript na strankovani. Dlouho jsem pouzival skript co sem nasel na webu ale nakonec jsem se rozhodl naprogramovat si vlastni... tak tady je:




<?php

// pocet vypisu na stranku
$stranka = 8;
// cislo stranky z URL se zaokrouhlenim
$cislo = floor($_REQUEST['page']);
if(!isSet($_REQUEST['page']))
{$pocet1 = 0; $pocet2 = $stranka; $cislo = 1;}
else { $pocet1 = ($cislo-1)*$stranka;
$pocet2 = $cislo*$stranka;}
//dotaz s cislovanim radku
@$query = mysql_query("select @radek:=@radek+1 rownum, nazev from (select @radek:=0)
r, clanky");
//celkovy pocet vracenych radku
$celkem = mysql_num_rows($query);
while($zaznam = mysql_fetch_array($query))
{
if($zaznam[rownum] > $pocet1 AND $zaznam[rownum] <= $pocet2) {
echo $zaznam['rownum']." ". // orientacni cislo vypisu
$zaznam['nazev']."<br>";
}
}
// pocet stranek na strankovani
$stranky = ceil ($celkem / $stranka);
// pomocna promenna ke ktere budeme inkrementovat
$i = 1;
// prvni stranka
if($cislo != 1) {
echo "<a href="http://www.example.com/strankovani.php?page=1"><<</a> ";
}
else {
echo "<span style="color: red; font-size: bold"><< </span>";
}
// o stranku zpet
$minus = $cislo - 1;
if($cislo != 1) {
echo "<a href="http://www.example.com/strankovani.php?page=".$minus.""><</a> ";
}
else {
echo "<span style="color: red; font-size: bold">< </span>";
}
// cyklus pro vypsani odkazu
while ($i<=$stranky)
{
$data .= "<a href="http://www.example.com/strankovani.php?page=".$i."">".$i."</a> ";
$i++;
}
// aktualni stranka nebude v odkazech
$data = Str_Replace("<a href="http://www.example.com/strankovani.php?page=".$cislo."">".$cislo ."</a>","<span style="color: red; font-size: bold">".$cislo."</span>",$data);
echo $data;
// o stranku vpred
$plus = $cislo + 1;
if($cislo != $stranky) {
echo "<a href="http://www.example.com/strankovani.php?page=".$plus.""> ></a> ";
}
else {
echo "<span style="color: red; font-size: bold"> ></span>";
}
// posledni stranka
if($cislo != $stranky) {
echo "<a href="http://www.example.com/strankovani.php?page=".$stranky.""> >></a> ";
}
else {
echo "<span style="color: red; font-size: bold"> >></span>";
}

?>


funkcni skript je na strance: Strankovani
Kcko
Profil
Neco tak uzasnyho jsem uz dlouho nevidel
Jen tak
Profil *
Hmm funguje! Super
radeson
Profil
Kcko
to byla ironie??

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: