Autor Zpráva
Xaero
Profil
Mám další problém, a to jak nastavit <title> když používám php include, jde o stránku www.xaero.wu.cz a už sem s ní tady něco řešil viz odkaz
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=53379&foru m=9&page=-1
Alphard
Profil
jestli dobře chápu, že chceš různý <title> pro každou stránku, tak nemáš jinou možnost, než zkontrolovat $_GET[] a podle toho vypsat <title>neco</title>
<title>
switch ($_GET['stranka']):
case "uvod": echo "uvod"; break;
case "linux": echo "linux"; break;
case "o_mne": echo "o_mne"; break;
case "warez": echo "warez"; break;
endswitch;
</title>
Joker
Profil
Víc možností. Například mít titulky natvrdo v poli v PHP a potom z toho pole načítat, to pole by vypadalo nějak:
$titulky = array("uvod" => "Úvodní stránka", "o_mne" => "O mně",...

nebo přemístit to rozhodování o include nahoru:
switch($_GET["stranka"]){
case "linux":
$include = "linux.php";
$titulek = "Linux";
break;
case "o_mne":
$include = "o_mne.php";
$titulek = "O mně";
break;
(...)
default:
$include = "main.php";
$titulek = "Úvodní stránka";
}
(...)
<title><?php echo($titulek); ?>
(...)
include($include);

Další možnost by byla použít šablony.
Xaero
Profil
nemohli by jste mi ric kam do CODE to přesně dát jestli do hlavičky, nebo do div=leftbox
muj CODE je:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="description" lang="cs" content="Xaerova stránka">
<meta name="copyright" lang="cs" content="Xaero">
<meta name="keywords" lang="cs" content="Xaero,Warez">
<meta name="author" lang="cs" content="Xaero">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="main.css">
<title>
neco
</title>
</head>
<body>
<div id="mainbox">
<div id="menubox">
<div id="mainmenubox">Hlavní Menu</div>
<a href="index.php?stranka=uvod">Uvod</a><br>
<a href="index.php?stranka=linux">Linux</a><br>
<a href="index.php?stranka=o_mne">O mně</a><br>
<a href="index.php?stranka=warez">Warez</a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
</div>
<div id="topbox"><img border="0" src="logo.jpg"></div>
<div id="leftbox"><center>
<?
if ($stranka == "uvod") {include "uvod.html";}
elseif ($stranka == "linux") {include "linux.html";}
elseif ($stranka == "o_mne") {include "o_mne.html";}
elseif ($stranka == "warez") {include "warez.html";}
else {include "uvod.html";}
?>
</center></div>
</div>
<div id="downbox">Graphic design & code Xaero</div>
</body>
</html>
Alphard
Profil
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="description" lang="cs" content="Xaerova stránka">
<meta name="copyright" lang="cs" content="Xaero">
<meta name="keywords" lang="cs" content="Xaero,Warez">
<meta name="author" lang="cs" content="Xaero">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="main.css">
<title><?php
switch ($_GET['stranka']):
case "uvod": echo "úvodní stránka"; break;
case "linux": echo "linux"; break;
case "o_mne": echo "o mně"; break;
case "warez": echo "warez"; break;
endswitch;
?></title>
</head>
<body>
<div id="mainbox">
<div id="menubox">
<div id="mainmenubox">Hlavní Menu</div>
<a href="index.php?stranka=uvod">Uvod</a><br>
<a href="index.php?stranka=linux">Linux</a><br>
<a href="index.php?stranka=o_mne">O mně</a><br>
<a href="index.php?stranka=warez">Warez</a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
<a href=""></a><br>
</div>
<div id="topbox"><img border="0" src="logo.jpg"></div>
<div id="leftbox"><center>
<?
if ($stranka == "uvod") {include "uvod.html";}
elseif ($stranka == "linux") {include "linux.html";}
elseif ($stranka == "o_mne") {include "o_mne.html";}
elseif ($stranka == "warez") {include "warez.html";}
else {include "uvod.html";}
?>
</center></div>
</div>
<div id="downbox">Graphic design & code Xaero</div>
</body>
</html>
Xaero
Profil
A ješte jak nastavím title u uplně základní stránky www.xaero.wu.cz?
Alphard
Profil
switch ($_GET['stranka']):
case "uvod": echo "úvodní stránka"; break;
case "linux": echo "linux"; break;
case "o_mne": echo "o mně"; break;
case "warez": echo "warez"; break;
default: echo "A je to!";
endswitch;
Xaero
Profil
Bezva dik všem
krteczek
Profil
lepší řešení:-)
1. includovaná stránka bude mit 2 promenné s podobným obsahem:

<?php
$title = 'nazev stranky';
$obsah = <<< EEE
<h1>Nadpis stránky</h1>
<p>Obsah stránky, je použita syntaxe heredoc, jednodušeji se vkládají veškeré problémové znaky.
ukončena musí být vždy na začátku nového řádku, stejnou sekvencí znaků,
které byli použity při jejim otevření. </p>

EEE;
?>


2. index.php může vypadat následovně:

<?php
$obsah = '';
$title = '';
$menu = '';
$stranka = 'uvod';//defaultni stranka ktera se zobrazi
if(!empty($_GET['stranka']))
{
$stranka = $_GET['stranka'];
}

$switch($stranka))
{
case 'uvod': include('/uvod.inc.php');break;
case 'linux': include('linux.inc.php');break;
case 'windows': include('windows.inc.php');break;
default: include('nenalezeno.inc.php');
}

//nepředpokládám že v menu je nějaký php kod, jinak include a v proměnné uložený obsah menu
$menu = file_get_contents('menu.php');

//máme $title, $obsah a menu, zobrazíme stránku
?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>
<?php echo $title;?>
</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="./css/styl-new.css">
</head>
<body>
<div id="vsechno">
<div id="hlavicka">

</div>
<div id="siroky">
<?php echo $obsah;?>
</div>
<div id="uzky">
<?php echo $menu;?>
</div>
<div id="paticka">
<p id="dolu">
vytvořil &copy;krteczek 2007 </p>
</div>
</div>
</body>
</html>


myslím že toto je jednodužší než složité includování jednotlivých částí na určené místo, je to přehledné, a bezpečné

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0