Autor Zpráva
andy
Profil *
ahoj prosm vas dalo by sa spravit nieco take napriklad akoco ja viem hladanie mien a priezvisok ktore su zadane v mysql?
cize napr by som mal

<form name="s_name" id="form1">
<select name="menu1" onchange="MM_jumpMenu('parent',this,0)">
<option>*</option>
<option>meno</option>
<option>priezvisko</option>
</select>
</form>

a pri zadani mena by mi to napisalo len vsetky mena co su v databaze alôebo naopak pri zadani priezviska by mi to vypisalo vsetky priezviska
DJ Miky
Profil
Tak si do PHP udělej podmínku na "meno" a "priezvisko" a vybírej:
SELECT jmeno FROM lide
SELECT prijmeni FROM lide

Kdyžtak zkus být trochu konkrétnější.
andy
Profil *
sla by ta podmieka spravit switch-om?
Casero
Profil
andy
Ano, ale pouze u 2 možností je to zbytečné, ne?
DJ Miky
Profil
Stačí normální if-podmínka:

if(isset($_POST['menu1'])) {
if($_POST['menu1']=='meno') {
// vyhledávání jmen
}
else if($_POST['menu1']=='priezvisko') {
// vyhledávání příjmení
}
}
andy
Profil *
ok tak ja to skusim
andy
Profil *
este jednu otazku mam preco mi pri vlozeni tabulky do phpmyadmin na ic.cz pise no database selected
djlj
Profil
preco mi pri vlozeni tabulky do phpmyadmin na ic.cz pise no database selected
Protože nemáš vybranou databázi?! :)
andy
Profil *
no uz som zistli de bola chyba.. a este po anj trosku rozumiem :)
andy
Profil *
<?


if(isset($_POST['hladaj'])) {
if($_POST['hladaj']=='meno') {
require_once "db.php";

$prikaz = MySQL_Query("SELECT * FROM `ludia` ORDER BY meno") or die (mysql_error());
echo "<table>";
echo "
<tr>
<th>Císlo</th>
<th>Meno</th>
</tr>
";
$Pocet=0;
while($Vysledok = mysql_fetch_array($prikaz)){
$Pocet++;
echo "
<tr>
<td>".$Pocet.".</td>
<td>".$Vysledok['meno']."</td>
</tr>
";
}
echo "</table>";

// vyhledávání jmen
}
else if($_POST['hladaj']=='priezvisko') {
require_once "db.php";

$prikaz = MySQL_Query("SELECT * FROM `ludia` ORDER BY priezvisko") or die (mysql_error());
echo "<table>";
echo "
<tr>
<th>Císlo</th>
<th>priezvisko</th>
</tr>
";
$Pocet=0;
while($Vysledok = mysql_fetch_array($prikaz)){
$Pocet++;
echo "
<tr>
<td>".$Pocet.".</td>
<td>".$Vysledok['priezvisko']."</td>
</tr>
";
}
echo "</table>";
// vyhledávání příjmení
}
} ?>


toto je asi blbost ze?
krteczek
Profil

function osetri($polozka)
{
if(!is_numeric($polozka))
{
$polozka = "'" . (function_exists("mysql_real_escape_string") ? mysql_real_escape_string($polozka, pripoj()): (function_exists('mysql_escape_string') ? mysql_escape_string($polozka) : addslashes($polozka)) ) . "'";
}
return $polozka;
}

function sestavDotaz($text, $sloupec)
{
$dotaz = "SELECT * FROM `ludia` WHERE `" . $sloupec . "` = " . osetri($text) . " ORDER BY `" . $sloupec . "`";
return $dotaz;
}

if((!empty($_POST['hladaj'])) && (!empty($_POST['hledany_text'])))
{
switch($_POST['hladaj'])
{
case 'priezvisko': $dotaz = sestavDotaz($_POST['hledany_text'], 'priezvisko'); break;
case 'meno': $dotaz = sestavDotaz($_POST['hledany_text'], 'meno'); break;
default: echo 'neznámý příkaz';exit;
}
if($v = mysql_query($dotaz, pripoj()))
{
$p = mysql_num_rows($v);
if($v > 0)
{
for($i = 0; $i < $p; $i++)
{
$r = mysql_fetch_array($v);
//tady uz je vypis te tabulky, to si nejak sestav
}
}
else
{
//nic se nenaslo
}

}
else
{
echo mysql_error();
}
}
andy
Profil *
nejak jednoduchsie to nepojde?
krteczek
Profil
andy: jistě, jde to jednodušeji, stačí otevřít peněženku a zadat práci někomu kdo to umí ;-)
andy
Profil *
wow ty si jaky sikovny.. ked neces pomahat tak nepis..
Dero
Profil
wow ty si jaky sikovny.. ked neces pomahat tak nepis..

Když už Ti někdo zadarmo radí, měl bys mít tolik slušnosti a poděkovat. krteczek Ti radí dobře.
anode
Profil
Je to dobře, jen
$p = mysql_num_rows($v);

if($v > 0)

bych nahradil spíš
$p = mysql_num_rows($v);

if ($p > 0)

Ale na to by jistě andy přišel sám :D
heh, proč tu opravu vlastně píšu, když to tazatele nezajímá?
krteczek
Profil
kua překlep sfiňa jedna :-D
anode: dík za opravu, jak to clovek pise z hlavy a nikde neskousi tak si nevsimne :-(

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: