Autor Zpráva
lopy
Profil
čus lidi, mám problém, nijak mě nenapadá, jak bych moh vymazat udáj z databáse přes odkaz.

while($radek=mysql_fetch_array($vysledek))
{
echo "<h4>$radek[nadpis]</h4>";

echo'<code>';
echo "$radek[text]";

echo'<p class="obr align-right">
<a href="index.php" class="readmore">Více</a>
<span class="date">';echo"$radek[cas]";echo'</span>
<a href="#" >Maž</a></p>';
echo'</code>';

no právě newim jestli můžu odkazovat na nějakou funkci v PHP, myslim přes odkaz, ale to asi jo . A jedinej možnej způsob co mě napadá je , že bych to udělal přes formulář, což by nebyl zas takovej problém, ale já tam chchi to slovo maž...Můžete mi pls helpnout?!
Casero
Profil
lopy
Odkaz povede na stránku třeba mazat.php a bude mít parametr, podle kterého se bude mazat.
Takže třeba mazat.php?id=5 a pak na mazat.php bude příkaz delete ... where id=$_GET["id"]..
Samozřejmě to musíš ošetřit.
lopy
Profil
jo jasný děkuju
dracek
Profil
A nezapomeň si ověřit identitu mazače, jinak ti to kdokoliv smaže přes odkaz ;)
lopy
Profil
jo to mi je jasný:D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: