Autor Zpráva
Králík
Profil *
potřebuji udělat galerii ve které se bude listovat pomocí šipek ,ale nechtěl bych mít 10 htm souborů dá se to nějaký způsobem zajistit třeba pomocí deseti inkludovaných částí obsahující pouze odkazy ?

pokoušel sem se o to http://www.kralikuvweb.wz.cz/1922/galerie/gal.php?page=02 prohlížeč si zapamatuje minulou hodnotu include a dále to již nelistuje ..

Nebo je nějaká jiná možnost jak udělat listování za pomocí parametru v adrese ?
fejtis
Profil *
Nebo je nějaká jiná možnost jak udělat listování za pomocí parametru v adrese ?

Samozřejmě, že je.
Hledej "Stránkování".
Casero
Profil
Králík
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=345
Králík
Profil *
JJ to bude to co potřebuji ,ale já bohužel nejsem znalec skriptů a ani MysQL poradíte mi někdo jak to stránkování mám aplikovat do webu ,zehnal sem si pager co bi to mněl umnět ,potřebuji vědět jak mám nazvat stránky kterými chci listovat a co mám doplnit za hodnoty aby to fungovalo.....


$Page = 1; // aktualni stranka
$Art = 5; // pocet clanku na stranku

//pokud byla jina strana nez jedna, zadej
if(isset($_GET['page'])) $Page = $_GET['page'];
$Radku = 1; // celkovy pocet radku v tabulce
$Radku = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM th_articles"), 0);
if($Radku <= $Art) $Stranek = 1;
else
{
$a = $Radku/$Art;
$a = (int)$a;
$Stranek = $a +1;
}

if($Page>=$Stranek)$Page = $Stranek;
elseif($Page<1) $Page=1;

$AktZaznam = 1;
$result = mysql_query("SELECT * FROM th_articles ORDER BY Time Desc LIMIT ".$Page*$Art);
while($tmp=mysql_fetch_array($result))
{
if($AktZaznam>($Page*$Art-$Art))
{
echo(" <h2 class='page-title'><span style='float:right;'>".StrFTime("%d.%m.%Y", $tmp['Time'])."&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp</span>".$ tmp['Title']."</h2> ");
echo(" <p>".$tmp['Text']."</p> ");
}
$AktZaznam++;
}

echo("<br><p>");
if($Page>1)
echo("<a href='".ServerURL."index.php?page=".($Page-1)."'> Novější </a>&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp");


if($Page<$Stranek) echo("<a href='".ServerURL."index.php?page=".($Page+1))."'> Starší </a>";
echo("</p>");
Králík
Profil *
jak to rozjet ? co mám tedy doplnit inkludovat stránku s obsahem a tento kód mi bude sám dávat do adresy paramerty stránek ? nebo jak to funguje nejsem odborník na skripty mé znalosti končí u HTML CSS pozicování a tabulek tak se obracím o pomoc

<?
define ("ROWS", 50);
if (!isset($_GET["celkem"])) //pokud nevíme, kolik bude záznamů tak to zjistíme...
{
$vysledek=mysql_query("select count(*) as pocet from psc");
$zaznam=mysql_fetch_array($vysledek);
$celkem=$zaznam["pocet"];
}
else
{
$celkem=$_GET["celkem"];
}
if ($celkem>ROWS)
{
if (!isset($_GET["od"])) $od=1; else $od=$_GET["od"];
$vysledek=mysql_query("select * from psc"." limit ".($od-1).", ".ROWS);
echo "Záznamů: ".$od."-";
echo (($od+ROWS-1)<=$celkem)?($od+ROWS-1):$celkem;
echo " z celkem $celkem&nbsp;&nbsp;&nbsp;";
//začátek - vytvoř odkaz pouze pokud nejsme na začátku
if ($od==1) echo "Začátek&nbsp;|&nbsp;";
else echo "<a href="".$_SERVER["PHP_SELF"]."?celkem=$celkem&od=1">Začátek</a>&nbsp;| &nbsp;";
//zpět - vytvoř odkaz pouze pokud nejsme v prvních ROWS
if ($od<ROWS) echo "Předchozí&nbsp;|&nbsp;";
else echo "<a href="".$_SERVER["PHP_SELF"]."?celkem=$celkem&od=".($od-ROWS)."">Předc hozí</a>&nbsp;|&nbsp;";
//další - vytvoř, pouze pokud nejsme v posledních ROWS
if ($od+ROWS>$celkem) echo "Následující&nbsp;|&nbsp;";
else echo "<a href="".$_SERVER["PHP_SELF"]."?celkem=$celkem&od=".($od+ROWS)."">Násle dující</a>&nbsp;|&nbsp;";
//poslední - to je posledních (zbytek po dělení ROWS) záznamů
if ($od>$celkem-ROWS) echo "Konec&nbsp;<BR>";
else echo "<a href="".$_SERVER["PHP_SELF"]."?celkem=$celkem&od=".($celkem-$celkem%RO WS+1)."">Konec</a><BR>";
Mrduc
Profil *
Dokonce sem rozchodil i to includování odkazu problém byl v tom ,že při spuštění bez parametru nešlo zavést na stejný kód jako bylo soubor.php?=page1 sice nevým proč ,ale už to pracuje ............

http://wwww.kralikuvweb.wz.cz/nb/galerie/galerie.php?page=01

Kdyby mněl někdo lepší nápad jak to listovat třeba skriptem a include bez nutnosti 10 souborů....

..Dopadlo to tak ,že je tam jedna kmenová stránka a do ní se includují odkazy na další vipadá to podivně ,ale snad mi poradí někdo líp..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: