| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Pavel Calta Profil |
#1 · Zasláno: 13. 7. 2007, 20:44:38 · Upravil/a: Pavel Calta
Zdravím! Mám zde následující problém:
$pole["id"]; - zde mám uložená čísla ID, seřazené podle relevance (score) Tato ID čísla také využívám k výběru z databáze. tzn, že jsou vybraná pouze ta co jsou v $pole["id"]. $dotazkc = MySQL_Query("Select * FROM kc WHERE id = '$pole["id"]' ORDER BY id"); No a co bych potřeboval, na co nemůžu přijít: Zde v $pole["id"] jsou ta ID čísla seřazena za sebou podle score (jedná se o výpis z vyhledávání), ale já bych potřeboval, aby výsledky tzn. $dotazkc = MySQL_Query("Select * FROM kc WHERE id = '$pole["id"]' ORDER BY id"); byly řazeny podle pořadí, které je zde v $pole["id"]. Né a né na to přijít. Dík za rady. Pavel. |
||
| DJ Miky Profil |
#2 · Zasláno: 13. 7. 2007, 20:49:22
A co si to po vybrání seřadit v PHP?
BTW, nějak mi nejde do hlavy, že vybíráš pomocí podmínky WHERE id = '$pole["id"]', když v $pole["id"] máš víc čísel... To funguje? |
||
| Pavel Calta Profil |
#3 · Zasláno: 13. 7. 2007, 20:53:44
Mám to takhle:
$ppole=$pole["id"]; $dotazkc = MySQL_Query("Select * FROM kc WHERE id = '$ppole' ORDER BY id"); |
||
| Pavel Calta Profil |
#4 · Zasláno: 13. 7. 2007, 20:54:49
A co si to po vybrání seřadit v PHP?
Nevím tak úplně jak. Poradíš prosím. |
||
| DJ Miky Profil |
#5 · Zasláno: 13. 7. 2007, 21:45:44
http://cz2.php.net/array - všechny funkce se 'sort' v názvu, nevím přesně, který by se hodila přesně na tohle.
|
||
| Mastodont Profil |
#6 · Zasláno: 13. 7. 2007, 22:12:31
usort?
|
||
| bukaj Profil |
#7 · Zasláno: 14. 7. 2007, 10:02:51
a co:
$order = ""; $carka = FALSE; foreach($pole['id'] as $id){ if($carka) $order .= ", "; $order .= "id = $id"; $carka = TRUE; } $dotazkc = MySQL_Query("Select * FROM kc WHERE id = '$ppole' ORDER BY $order"); |
||
|
Časová prodleva: 18 let
|
|||
0