Autor Zpráva
koozle
Profil *
ahoj, dělám si adress book a už je hotové přidávání uživatelů editace mazání filtrace atd... všichni jsou také na jedné stránce vypsaní. Mám jen takovou ideu, aby se nemuselo chodit neustále na detail karty, tak e by se udělalo něco podobného jako je na isohunt. isohunt.. když se v podobném seznamu jako mám já klikne na položku, tak se detail nezobrazí jako mě v externí stránce, ale rozbalí se detail pod řádkem. Něco podobného bych uvítal... Neexistuje nějaké řešení nebo návod? Zajisé asi puzžiju PHP a javascript, nepotřebuju mít tu rozbalovací animaci, stačí když se rozbalí ihned bez čekání. Pokud by někdo věděl, prosím napište to sem. Stačí i nějaká idea, v hlavě si to nějak zkonstruuju a naprogramuju. Díky moc kúzle
Kuba Kubikula
Profil *
Nevím přesně o co jde, když už si z DB vypíšeš jméno, není problém pod něj vypsat cokoliv dalšího ne? Nějak jsem nepochopil dotaz.
koozle
Profil *
Promin... mam jen seznam jmen po klinuti na jmeno bych chtel, alby se pod jmenem nim zobrazil jakoby radek navic, kde bude vic udaju, nejde o ty uddaje, jde o to, jak vyvolat funkci ktera by to dovolila tzn kdyz kliknu na radek v tabulce, aby se pod nim vytvoril jeste jeden a po dalsim klinuti aby zase zmizel, jako je to na isohunt odkazu co jsem dával, mám podobnou tabulku, akorát po kliknutí na řádek se zobrazí nové okno... no nevadí zkusím to prez javascript..
koozle
Profil *
nebo jeste jinak, jak po kliknuti na odkaz vypisu nakou funkci? to by snad slo pomoci naky class ne? nebo takhle by t obylo naprosto jednoduchy...
Kuba Kubikula
Profil *
Pokud ti jde o zobrazení dat po kliknutí na tabulku, rozhodně nebude problém si to stáhnout v JS.
koozle
Profil *
Jo .. super a nevíš kde? dík
krteczek
Profil
koozle: jsou dve metody:
1. klasicky se stáhnou všechny data ale pomocí js se skryjí detaily //tradiční, náročné na přenosy (vše se musí stáhnout najednou)
2. technologii se říká AJAX, kliknutím na detail se spojí se serverem vyxtáhne požadovaná data, a zobrazí je. //moderní, náročné na pochopení, naprogramovaní rozhraní, potom je to brnkačka
habendorf
Profil
krteczek

3. iframe
krteczek
Profil
3habendorf: tato varianta mne vubec nenapadla, ani nevim jak by se to řešilo
habendorf
Profil
krteczek

Pomocí JS vygenerovat tr, v něm td s příslušným colspanem a v ní iframe s příslušným src. Mělo by to jít.
koozle
Profil *
jasný díky ... spíš bych prosím potřeboval vědět, jak udělat fci která po 1 kliknutí vyvolá něco a po druhém zase něco jiného, nejlíp v php nějak to zkusím... NApříklad když ted na řádek 1 kliknu tak se rozbalí, tak aby po 2 klinutí se sbalí. :D doufám že to neni moc náročný na pochopení, mám knihu mistorvství v php, tak me prosím odkažte na nějakou stránku co by se dalo použít. Jde vůbec vyvolat nějaká fce v PHP kliknutím na odkaz <a>? nějaká samostatná- pokud ano, asi už bych věděl jak dál... ale ted si prijdu jak lamička, píšu php a do toho si uvěomim že vpisuju syntaxi ne php ale .net-.... a já proč mit ty fce nejdou... když je to úplně jiný omg :D jinak díkyy..
Ten adres book bych chtěl uvolnit až bude jako opensource, ale nevím kdo by to chtěl, když tam bude tolik chyb :D chjo
habendorf
Profil
udělat fci která po 1 kliknutí vyvolá něco a po druhém zase něco jiného, nejlíp v php

Na klientské události reagovat serverovým skriptem? Krapet blbost, ne?
PMARKO
Profil
udělat fci která po 1 kliknutí vyvolá něco a po druhém zase něco jiného, nejlíp v php

Na klientské události reagovat serverovým skriptem? Krapet blbost, ne?


Eee toto je AJAX.. krteczek to mysli dobre
habendorf
Profil
PMARKO

Eee toto je AJAX.. krteczek to mysli dobre
Já vím že to myslí dobře, jen doplňuju třetí možnost.

Jinak na klientské události se reaguje klientskými skripty (JS). Jestli ten JS někde na pozadí komunikuje se serverem a spouští na něm nějaké php je už věc jiná, prvotní reakce je samozřejmě na klientovi.
krteczek
Profil
PMARKO: ne, podle toho jak to napsal koozle tak je to opravdu blbost, chce udělat funkci na kliknuti a aby to bylo v php oboji se vylučuje bez mezičlánku kterým by mohl být ten AJAX. To co je v okně prohlížeče je u klienta. Aby se tam dalo něco udělat, musí se to obsloužit například javascriptem, a ten se teprve postará o komunikaci se serverem. Je jedno jestli otevre iframe se stránkou v php, nebo pomocí httprequestu (AJAX),

Nejjednodužší na vytvoření je ten můj první příklad.
Vše se natáhne zároveň s tím, že podrobné informace budou v divech a budou mít v css nastavenou třídu která bude mít vlastnost display:none
na kliknutí se zavolá funkce která změní třídu na jinou kde bude display:block nebo jinou která to zviditelní
koozle
Profil *
omlouvám se celou dobu jsem špatně chápal podstatu php, vlastně jsem si neuvědomil co je k čemu potřeba, teď už je to hotovo v javě, myslím že už neni problém. :D díky kluci

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: