Autor Zpráva
Greld
Profil
jak nejjednodušeji přesunu obrázek z jednoho adresáře do jiného
bukaj
Profil
copy("adresar/obrazek.jpg", "jiny_adresar/obrazek.jpg");
unlink("adresar/obrazek.jpg");
pog
Profil
neni jednodusi rename()?
bukaj
Profil
pog
tak jest.

Greld
použij radši rename.
Kuba Kubikula
Profil *
Není, pokud ten adresář může už existovat a dokonce obsahovat soubory.
pog
Profil
predpokladejme ze existenci by musel testovat tak jako tak, at uz by kopiroval a mazal a nebo rovnou "prejmenovaval". A pokud by obsahoval soubory, tak je velka pravdepodobnost, ze cilovy soubory by chtel stejne prepsat. Dale muzeme asi predpokladat, ze neco, s priponou obrazku, asi nebude adresar, ktery obsahuje soubory. Tak jako tak, ptal se na nejjednodusejsi presun, coz je bezpochyby pomoci rename(). Workaround uz je na nem... ne?
HGD
Profil
já bych taky potřeboval funkci na přesun, rename se mi zdá blbost, sme nějak nepochopil proč to doporučujete...
ale...co se stane když by v adresáři kam soubor přesouvam už byl ?
TFSi
Profil
HGD
já bych taky potřeboval funkci na přesun, rename se mi zdá blbost
PHP nemá funkci na každou pitomost co si člověk namyslí zvlášť. Některé dokonce při správném využití mají i několik funkcí. Třeba takové rename() funguje tak, že původní soubor (adresář) zkopíruje do adresáře pod název udaný v druhém parametru a ten původní smázne. Tudíž jí lze využít jak na přejmenování, tak na přesun.
HGD
Profil
aha, o tom jsem se nikde nedočet, tak děkuji za vysvětlení
HGD
Profil
a ještě bych se chtěl zeptat, jak zjistit, zda už v novim adresáři (kam přesouvam) ten soubor již neexistuje ?
Marienka
Profil *
Vie niekto pomoct??? Ako sa kopiruje obrazok z Windowsu do Unixu???

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: