Autor Zpráva
arnir
Profil
neni na internetu nejaka jednoducha php galerie
ktrere se generuje obsah podle obsahu slozky? a nepouziva miniatury, tudiz tam neni odkaz na cely obrazek.
(tapety na mobil nahled nepotrebují)
delam ted na jedne strance s obrazky a rucne je tam pridavat kdyz jich mam asi 500
dik
joejoe
Profil *
tak zalezi na tom jak slozite to ma byt. Pokud tio staci uplne jednoduse, tak je to zalezitost na pul minuty:

<?php
$dir = "./adresar";
$handle=opendir($dir);

while (($file = readdir($handle))!==false) {
echo "<img src="$dir/$file" /> ";
}
closedir($handle);
?>
arnir
Profil
pouze to posklada obrazky ze slozky pod sebe v originalni velikosti
arnir
Profil
asi je to presne to co chi ale:
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE, expecting ',' or ';'
arnir
Profil
jj chtelo to jen jine uvozovky
ale ted to dela tohle:
http://galerie.prografika.com/
arnir
Profil
uz jsem to spravil
moc diky
tohle jsem presne chtel
arnir
Profil
jo jenze nahore se zobrazi dva neexistujici obrazky...
a jak by slo udelat strankovani?
Casero
Profil
arnir
Přidej podmínku if($file != '..' && $file !='.' && $file !=''){
arnir
Profil
cele while do podminky?
arnir
Profil
jo diky
je to dobry
ale to strankovani - tak ze by zustal porad jen tento jeden soubor nepujde ze?
joejoe
Profil *
strankovani se da udelat treba tak, ze se tam prida jedna podminka a pocitani cisla strany

<?php
$dir = "./adresar";
$handle=opendir($dir);

$i = 0;
$pocet = 10;
$strana = $_REQUEST['strana'];

while (($file = readdir($handle))!==false) {
if($file != '..' && $file !='.' && $file !=''){
if (((int)($i/$pocet)) == $strana) (
echo "<img src="$dir/$file" /> ";
}
$i++;
}
for ($j = 0; $j < $i%pocet; $j++) {
echo "<a href="index.php?strana=$j">$j</a>";
}
closedir($handle);
?>

opet je to z hlavy, takze bez zaruky..
tomask
Profil
Dělal jsem nedávno něco podobného, třeba ti to pomůže. Vypíše to miniatury ze složky galerie/mini a ty pak odkazují na velké obrázky ve složce galerie.

galerie.php:

<html>
<head>
<script language="JavaScript">
function JSL(url, jmeno, w, h)
{
popupWin = window.open(url, jmeno, 'resizable=0,top=150,left=150,menubar=0,width=' + w + ',height=' + h);
}
</script>
</head>
<body>

<?php
$adresar = opendir("./galerie/mini");
while (!is_bool($soubor = readdir($adresar)))
{
$pole_s=explode(".", $soubor);
if($pole_s[1]=="jpg"){
$file = "../galerie/".$pole_s[0].".jpg";
list($width_orig, $height_orig) = getimagesize($file);
echo("<a title="".$pole_s[0]."" href="javascript:JSL('../galerie/".$pole_s[0].".jpg','".$pole_s[0]."', '".$width_orig."','".$height_orig."')"><img class='img_mini' src='../galerie/mini/".$pole_s[0].".jpg' alt='".$pole_s[0]."' /></a> ");
}
}
closedir($adresar);
?>

</body>
</html>


admin/administrace.php:

<html>
<body>
<h2>Galerie - administrace</h2>
<p>
<ul>
<li>Pro uložení nového obrázku nechce zaškrtnuté tlačítko "Uložit nový obrázek".</li>
<li>Pro nahrazení již uloženého obrázku zaškrtněte tlačítko u obrázku, který chcete nahradit.</li>
<li>Pro odstranění obrázku zaškrtněte tlačítko "Odstranit vybraný obrázek".</li>
</ul>
</p>
<form method="POST" enctype="multipart/form-data">
<input type="hidden" name="odeslano" value="a">
<div><input type="radio" name="obr" value="" checked="checked"> Uložit nový obrázek <br /></div>
<p><?php
$adresar = opendir("../galerie/mini");
while (!is_bool($soubor = readdir($adresar)))
{
$pole_s=explode(".", $soubor);
if($pole_s[1]=="jpg"){
$file = "../galerie/".$pole_s[0].".jpg";
list($width_orig, $height_orig) = getimagesize($file);
echo("<div style='float: left; line-height: 163px; margin: 10px; background-color: #DCDCDC;'><input type='radio' value='".$pole_s[0].".".$pole_s[1]."' name='obr'><a title="".$pole_s[0]."" href="javascript:JSL('../galerie/".$pole_s[0].".jpg','".$pole_s[0]."', '".$width_orig."','".$height_orig."')"><img width='103' height='68' src='../galerie/mini/".$pole_s[0].".jpg' alt='".$pole_s[0]."' /></a> </div>");
}
}
closedir($adresar);
?></p>
<div style="margin-top: 35px; clear: both">
<input type="checkbox" name="ods" value="a"> - Odstranit vybraný obrázek<br /><br />
<input type="file" name="obrazek"> <br /><br />
<input type="submit" value="ULOŽIT ZMĚNY">
</div>
</form>
<?
if($_POST[odeslano]=="a"){
echo("<p>Fomulář byl odeslán.</p>");
if($_POST[ods]=="a"){
unlink("../galerie/mini/$_POST[obr]");
unlink("../galerie/$_POST[obr]");
if(!file_exists("../galerie/mini/$_POST[obr]")){
echo("<p>Obrázek byl smazán.</p>");
echo("<p><a href="administrace.php">Obnovit galerii</a></p>");
}else{
echo("<p><b>Obrázek se nepodařilo smazat.</b></p>");
}
}else{
if(file_exists("../galerie/mini/".$_FILES["obrazek"]["name"])){
echo("<p><b>Obrázek nebyl uložen, galerie již obrázek s tímto názvem obsahuje. Změňte prosím název obrázku.</b></p>");
}else{
if (is_uploaded_file($_FILES["obrazek"]["tmp_name"])){
$name_obrazek=$_FILES["obrazek"]["name"];
move_uploaded_file($_FILES["obrazek"]["tmp_name"], "../galerie/$name_obrazek");
$img = "../galerie/$name_obrazek";
$new_img = "../galerie/mini/$name_obrazek";
$width=205;
list($width_orig, $height_orig) = getimagesize($img);
//$height = (int) (($width / $width_orig) * $height_orig);
$height=136;
$image_p = imagecreatetruecolor($width, $height);
$image = imagecreatefromjpeg($img);
imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $width_orig, $height_orig);
imagejpeg($image_p, $new_img, 80);
if(file_exists($new_img)){
if($_POST[obr]!=""){
unlink("../galerie/mini/$_POST[obr]");
unlink("../galerie/$_POST[obr]");
echo("<p>Starý obrázek byl smazán. Nový obrázek byl uložen.</p>");
}else{
echo("<p>Obrázek byl uložen.</p>");
}
echo("<p><a href="administrace.php">Obnovit galerii</a></p>");
}else{
echo("<p><b>Obrázek se nepodařilo uložit.</b></p>");
}
}
}
}
}
?>
</body>
</html>
arnir
Profil
2tomask:nepotrebuji nahledy ale stejne dik
2joejoe:
budou tam chyby v uvozovkach..asi protoze:
Parse error: syntax error, unexpected T_ECHO on line 12

tohle doladit aby to slo a uz to je uplne hotovo
arnir
Profil
odstranil jsem chyby s uvozovkami:

<?php 

$dir = "./obrazky";
$handle=opendir($dir);

$i = 0;
$pocet = 5;
$strana = $_REQUEST['strana'];

while (($file = readdir($handle))!==false) {
if($file != '..' && $file !='.' && $file !=''){
if (((int)($i/$pocet)) == $strana) {
echo "<img src=".$dir."/".$file." /><br>";
}
$i++;
}
for ($j = 0; $j < $i%pocet; $j++) {
echo "<a href='index.php?strana=".$j."'>".$j."</a>";
}
closedir($handle);
?>


a ted mi to pise zase chybu
Parse error: syntax error, unexpected $end on line 20
a s tim uz si rady nevim
arnir
Profil
chybi tam ukoncovaci zavorka while
ale nevim kam ji dat...
arnir
Profil
hotovo
muros
Profil
tomask
tomask - tu galeriu mas s databazou? alebo bez

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: