Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
one Profil |
#1 · Zasláno: 16. 7. 2007, 23:32:44 · Upravil/a: one
Čau, mám 2 dotazy, co se uploadu týče. Takže ten první je jak dostat jméno přeneseného souboru do tohoto tvaru: 42596-test.jpg
->to číslo předtím jménem souboru by se automaticky generovalo funkcí, to už mám udělané, ale já mám jen problém, že do funkce move_uploaded_file to nemůžu narvat: $test = "$key"-"$jmeno_souboru"; if(move_uploaded_file($test, $cesta)) { } ->tohle to prostě soubor neuploadne a ani to nic nevypíše. pozn.:script jinak funguje OK možná by to šlo díky nějakému řetězci, no radší se ptám. A ten druhý dotaz je tento: Mám v array tohle: ".gif", ".jpg", ".png", tzn. povolené přípony, celé to vypadá takto: $file_extensions = array(".gif", ".jpg", ".png"); a já potřebuji do této podmínky: if($_FILES['soubor']['type'] == nacpat všechny ty přípony z array. díky všem edit, to Casero: Díky funguje to, dříve jsem se nedostal k pc, a tak jsem pouze tento příspěvek editoval, abych vlákno zbytečně nevyhazoval nahoru... |
||
Casero Profil |
#2 · Zasláno: 16. 7. 2007, 23:36:41
one
2. problém -> if (in_array($file_extensions,$_FILES['soubor']['type'] )) //snad jsou dobře ty parametry, kdyžtak manuál poradí 1. problém -> první parametr by měl být uploadovaný soubor, ne? |
||
Časová prodleva: 18 let
|
0