Autor Zpráva
one
Profil
Čau, mám 2 dotazy, co se uploadu týče. Takže ten první je jak dostat jméno přeneseného souboru do tohoto tvaru: 42596-test.jpg
->to číslo předtím jménem souboru by se automaticky generovalo funkcí, to už mám udělané, ale já mám jen problém, že do funkce move_uploaded_file to nemůžu narvat:
$test = "$key"-"$jmeno_souboru";
if(move_uploaded_file($test, $cesta)) {
}
->tohle to prostě soubor neuploadne a ani to nic nevypíše.
pozn.:script jinak funguje OK

možná by to šlo díky nějakému řetězci, no radší se ptám.

A ten druhý dotaz je tento:
Mám v array tohle: ".gif", ".jpg", ".png", tzn. povolené přípony, celé to vypadá takto:
$file_extensions = array(".gif", ".jpg", ".png");

a já potřebuji do této podmínky:
if($_FILES['soubor']['type'] ==
nacpat všechny ty přípony z array.

díky všem

edit, to Casero: Díky funguje to, dříve jsem se nedostal k pc, a tak jsem pouze tento příspěvek editoval, abych vlákno zbytečně nevyhazoval nahoru...
Casero
Profil
one
2. problém -> if (in_array($file_extensions,$_FILES['soubor']['type'] )) //snad jsou dobře ty parametry, kdyžtak manuál poradí

1. problém -> první parametr by měl být uploadovaný soubor, ne?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0