Autor Zpráva
arnir
Profil
je tam nekde chyba ve slozenych zavorkacj, ale nevim kde


<?php
$dir = "./obrazky";
$handle=opendir($dir);

$i = 0;
$pocet = 5;
$strana = $_REQUEST['strana'];

while (($file = readdir($handle))!==false)
{
if($file != '..' && $file !='.' && $file !='')
{
if (((int)($i/$pocet)) == $strana)
{
echo "<img src=".$dir."/".$file." /><br>";
}}
$i++;
}
for ($j = 0; $j < $i%pocet; $j++) {
echo "<a href='index.php?strana=".$j."'>".$j."</a>";
}
closedir($handle);
?>
koudi
Profil
A co jako my s tim?
djlj
Profil
je tam nekde chyba ve slozenych zavorkacj, ale nevim kde
Poradil bych ti, ale nechce se mi.

Nainstaluj si editor se zvýrazňováním syntaxe.
arnir
Profil
mam ho
ale ten hlasi jako spravne i kdyz dam zavorku na konec a i kdyz ji dam ihned za $i++

ale nejde ani jedno
ona tam jedna chybi ale nejaka tam je spatne
buck
Profil *
ale jen že mám dobrou náladu, pokud chceš poradit, tak se normálně zeptej, a ne že sem hodíš kód a my se z něho máme pos...

 while (($file = readdir($handle))!=false) 
buck
Profil
omlouvám se, není chyba
krteczek
Profil
skus si ten kod tabulátorem odsazovat, bude se ti lépe číst a snáze hledat chyby.
příklad
	

if($v === true)
{
$n = 'uz sem tu byl';
}
tiso
Profil
arnir
Celý ten skript je zle, nebude fungovať tak ako chceš...
Slušnosť káže skopírovať sem aj chybovú hlášku čo to hlási (plus označiť riadok ktorý je spomenutý pri nej)
krteczek
Profil
tiso: vitej zpátky ;-)
Alphard
Profil
tiso
vítej zpátky, měl jsem pravdu
arnir
Profil
jak vidite
pouze 5 obrazku mi to zobrazi
ale dole kde by melo byt strankovani se objevi
vsak se podivejte
http://galerie.prografika.com/
arnir
Profil
19 radek je closedir($handle);
djlj
Profil
tiso
Zdravím ;).

arnir
Někde tam dělíš nulou; ošetři si to.
DJ Miky
Profil
To bude asi tady:
$i%pocet
=>
$i%$pocet
Alphard
Profil
jestli ti nevadí, že jsem to překopal, tak tohle by mělo fungovat

<?php
define ("POCET", 5); // pocet fotografii na strance

$dir = "./obrazky";
$handle=opendir($dir);

if (isset ($_GET['strana'])) $strana = $_GET['strana']; else $strana = 1;
while ($file = readdir($handle)):
if ($file != '..' && $file != '.'):
$files[] = $file;
endif;
endwhile;
closedir($handle);

sort ($files);

$z = $strana*POCET;
for ($i = $z-POCET; $i < $z && $i < count ($files); $i ++)
echo "<img src=".$dir."/".$files[$i]." /><br>";

for ($j = 1; $j <= ceil (count($files) / POCET); $j++)
echo "<a href='index.php?strana=".$j."'>".$j."</a>";
?>
tiso
Profil
arnir
1. $strana = $_REQUEST['strana']; - chýba ošetrenie vstupnej premennej, a vyhadzuje to chybu E_NOTICE
2. if($file != '..' && $file !='.' && $file !='') - čo takto if(is_file($file))
3. $i++; - má byť pred tými dvomi zátvorkami, inak odstránkuješ aj po ".." a ".", preto Ti to kreslí len 3 obrázky - to som myslel tým čo som písal v predchádzajúcom príspevku
4. poradil Ti DJ Miky, najprv sa mi ten riadok zdal divný, ale potom mi došlo - %=modulo, a ten chýbajúci dolár som si nevšimol...

Alphard - ako sa to vezme, nebudem tu dlho...
EDIT:
k tomu Tvojho kódu:
ty si nepriateľ {} zátvoriek? Lebo endif; a podobne určite k prehľadnosti neprispievajú
Alphard
Profil
ty si nepriateľ {} zátvoriek?
nemyslím si, kombinuji obojí, tady se na závorky nedostalo

ako sa to vezme, nebudem tu dlho...
je tam nějaký zásadní nedostatek, kvůli kterému to nefunguje?
edit, teď mě napadlo, vztahuje se to k tomuto threadu? nebo k tomu, že mám pravdu, že jsi zpátky :-)
arnir
Profil
2alphard: diky moc
jede to super
jen bych se jeste rad zeptal podle ceho se obrazky radí?
Alphard
Profil
podle názvu

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0