Autor Zpráva
krutak
Profil *
Pouzivam funkci mkdir() pro vytvarni noveho adresare na webu. Funguje to tak, ze uzivatel klikne na [add directory] a system udela adresar. Cele to bezi na nejakem linuxu v SAFE MODu a tudiz vlastnikem adresare vytvoreneho funkci mkdir() je buhvikdo a ja ten adresar muzu pak jen cist. Nevite nekdo jak zmenit vlastnika nebo vyresit tenhle problem abych mohly me scripty manipulovat s takovymto adresarem?
Mastodont
Profil
Vlastníkem není bůhvíkdo, ale účet serveru Apache. A skripty mohou s tím adresářem manipulovat, pokud je vytvoříš dynamicky, tedy obdobně jako ten adresář.

Nebo se dohodni s hostingem, ať vlastníka změní, al to se jim asi nebude chtít ...
Liu
Profil *
Mám asi podobny problem: V php si potrebujem dynamicky (uzivatel) vytvarat adresare a v nich manipulovat (vytvarat nove subory, ...). Vytvoril som si adresar pomocou funkcie mkdir() aj som mu pridelil prava chmod(777) ale vlastník adresara je ? a ja nemam pravo (dokonca ani cez php script) vytvarat v adresari subory... AKO MOZEM ZMENIT VLASTNIKA ADRESARA, pozeral som ze vlastnik suboru sa da menit (chown()) ale nikde som nenasiel zmenu vlastnika adresara. Ide to niak ? o SAFE MODe som sa dozvedel dnes prvy krat ked mi vypisalo chybu pri pokuse o zapis do vytvoreneho adresara, takze som ohladom toho dost velka lama...
juneau
Profil
Přijde mi, že jediný spolehlivý způsob vytváření adresářů na různých hostinzích je dělat to přes FTP funkce (-> hledat). To funguje vždy a všude, nastavíš 0777 a žádného vlastníka či SAFEMOD nemusíš řešit.
djlj
Profil
Liu
Použij před vytvořením adresáře funkci umask; jsou-li správně nastavena práva, bude to fungovat.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: