Autor Zpráva
M**
Profil *
Jak zjistím velikost obrázku (PNG) v bytech pokud možno bez použití knihovny GD?
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
co treba si zjistit velikost souboru....
M**
Profil *
no, přesně to. ale jak se to dělá?
Nox
Profil
příkaz int filesize ( string $filename ) ?
M**
Profil *
1 ) na co string?

2) když zadám absoulutní adresu, zobrazí se:
 Warning: stat failed for http://matous.ptl.cz/images/hlavicka.jpg (errno=2 - No such file or directory) in c:apachehtdocs
ewpocasi.php on line 10

Nox
Profil
string no jakože to nebude brát třeba číslo;)

tak to zkus dát relativně a uploadlý na tom webu
M**
Profil *
Já to potřebuji absoulutní. Tak třeba jinou funkci...
DJ Miky
Profil
echo strlen(file_get_contents('adresa'));

Případně mb_strlen.
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
M** zadna jina funkce neexistuje....
Napiste jak vypada vase konkretni cesta....
koudi
Profil
DJ Miky
echo strlen(file_get_contents('adresa'));

Ale to je vtip, ne?
M**
Profil *
DJ Miky

Fatal error: Call to undefined function: file_get_contents() in c:apachehtdocs ewpocasi.php on line 10
M**
Profil *
Pavel Prochazka.zde.cz


<?php
echo $velikost_souboru = filesize("http://www.meteopress.cz/pictures/pp_cr_0den.png");
?>

=>
Warning: stat failed for http://www.meteopress.cz/pictures/pp_cr_0den.png (errno=2 - No such file or directory) in c:apachehtdocs ewpocasi.php on line 10
DJ Miky
Profil
koudi
Proč? Napadá tě lepší řešení?

M**
Musíš mít PHP 4.3.0 a vyšší.
koudi
Profil
DJ Miky
Proč?
Protože když chci znát velikost souboru, tak ho přece nenačtu celej do paměti a pak neměřim, kolik to má.

Napadá tě lepší řešení?
Kupodivu funkce k tomu určená - filesize.
DJ Miky
Profil
koudi
I pro vzdálené soubory?
M**
Profil *
DJ Miky
Díky moc! Funguje to!
Na localhostu jsem měl 4.1.0, ale na serveru to funguje
koudi
Profil
DJ Miky
I pro vzdálené soubory?
O vzdálených souborech tu řeč nebyla. Nicméně i pro vzdálené soubory existují mnohem lepší způsoby.
DJ Miky
Profil
koudi
M** se tu od začátku snaží udělat to pro vzdálené soubory.


Nicméně i pro vzdálené soubory existují mnohem lepší způsoby.

Například? Když už tu kritizuješ, tak jsi mohl to lepší řešení napsat...
koudi
Profil
Například? Když už tu kritizuješ, tak jsi mohl to lepší řešení napsat...
CURL

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: