Autor Zpráva
Vasek12345
Profil *
AHoj, potreboval bych s necim pomoct.

Mam takovy napad, a to sice ze bude na webu nejaka stranka "adminu".
Zde zadate vsechna mozna kriteria, a ono vam to "vyplivne" stranku.html,kde
budou vsechna kriteria obsazena+navic s tim, ze to bude v nejake mnou chtene
zakladne a napevno urcene html strukture. Pote se ta stranka.html ulozi do
nejakyho adresare. Myslite si, ze je to realiozovatelne, napr. v PHP? Nenapada
me totoiz, jak vytvorit skript, ktery vytvori celou novou stranku.

Diky predem za rady, Vasek
Makhiel
Profil *
Prostě uložíš HTML do souboru třeba pomocí fputs(), ale nemyslím si, že je ideální ty stránky ukládat trvale, jednak těch možností může být hodně a druhak ti můžou vznikat duplicitní stránky.
djlj
Profil
můžou vznikat duplicitní stránky
No dva soubory se stejným názvem as itěžko…
Makhiel
Profil *
djlj
To ne, ale se stejným nebo jen minimálně odlišným obsahem.
Vasek12345
Profil *
Napada nekoho, ptoc nefunguje tohle?



<html><head><title>Vytvor web</title></head>

<body>

<form method="post" action="#">

<input type="hidden" name="vytvor_web">

<ul>

<li>Název webu : &nbsp;<input type="text" name="nazev_webu"></li>

<li>Titulek webu: &nbsp;<input type="text" name="titulek_webu"></li>

<li>Barva pozadí:&nbsp;<input type="text" name="pozadi_webu"></li>

<li>Barva odkazu:&nbsp;<input type="text" name="barva_odkazu"></li>

<li>Barva navš.odkazu:&nbsp;<input type="text" name="barva_navod"></li>

<li>Barva akt.odkazu:&nbsp;<input type="text" name="barva_actod"></li>

<li>Nadpis: &nbsp;<select name="nadpis"><option>h1</option><option>h2</option><option>h3</option ><option>h4</option><option>h5</option><option>h6</option></select><in put type="text" name="text_nadpis"></li>

<li>Odkaz:&nbsp;<input type="text" name="odkaz"></li></ul>

<input type="submit" value="uložit data">

</body>

</html>

<?php

//zapsat základní kostru webu

$zaklad_webu="<html><head>

<title>".$titulek_webu."</title></head>

<body bgcolor=".$pozadi_webu." link=".$barva_odkazu." vlink=".$barva_navod." alink=".$barva_actod.">

<".$nadpis.">".$text_nadpis."</".$nadpis."><p>

<a href=http://".$odkaz.">".$odkaz."</a></body></html>";

//zapsat udaje do souboru

if(isset($_POST['vytvor_web'])){

$otevri=fopen("$nazev_webu.html","a+");

$zapsat=fwrite($otevri,$zaklad_webu);

$zavri=fclose($otevri);

}

?>

luka
Profil *
toto mi nejako nesedi
$otevri=fopen("$nazev_webu.html","a+");

a skus na formulare pouzivat fieldset a label
Alphard
Profil
if(isset($_POST['vytvor_web'])){
zde kontroluješ $_POST a jinde sázíš na register globals on

piš to postupně
nejdříve dej echo $zaklad_webu; a zkontroluj, případně oprav výstup
poté až zapisuj, jestli máš PHP 5, tak ti pomůže funkce file_put_contents();
djlj
Profil
Makhiel
No tak se může porovnávat třeba md5 těch už vytvořených stránek s vkládanou…
luka
Profil *
Alphard
http://www.pweb.cz/a/2/funkce-file-get-contents-file-put-contents.html
Alphard
Profil
luka
1. je jednoduší ji použít, proto jsme ji zmínil
2. Vasek12345 vytváří pouhou kostru stránky, i když ji rozšíří, k 1 MB bude mít daleko a vzhledem k tomu, že je to určené adminům, tudíž ne moc často používaná, tak je doba o 15 % delší zanedbatelná

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0