Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
<input type ="image" src="files/picture" name="login">
mi formular v ie neodesle v mozile vse funguje spravne

touto konstrukci to jede v oboji (ie a mozilla)
<input type ="submit" name="login" value ="odeslat">

potreboval bych ale jako tlacitko obrazek

predem moc dekuji za odpovedi
Nikolas
none
Profil
<img src="obr.gif" alt="odeslat" />
melo by to jít
nikolas
Profil *
zdravim none,
nevim jestli jsem dotaz napsal zpravne ale ja potrebuji odeslat celej formular, mam takovy pocit ze <img src="obr.gif" alt="odeslat" /> my jen zobrazi obrazek a kdyz na nej najedu tak se obevi "odeslat", jinak receno potrebuji klasicke formularove tlacitko submit ale v kabatu obrazku
none
Profil
<input type="submit" src="obr.gif" alt="odeslat" /&gt; value="Odeslat" &lt;img>
zkus tohle
nikolas
Profil *
dodatek pak formular vlastne zpracuji takto
if ($_POST["login"]) {
...................
...................
}
nikolas
Profil *
nepomohlo :( misto obrazku tam je tlacitko
nikolas
Profil *
jinak receno, nemuzu primet ie aby mi odeslal formular pomoci obrazku, vyzkouseno i na jinych PC
Kráťa
Profil
Tak si udělej CSS tlačítko např:
<input type="submit" value="odeslat"
style="font-family: verdana; font-weight: bold; font-size:11; color:#fcfadc;
background-color:#800000; border-width:4; border-color:#800000; border-style:double;">
Charlie
Profil
nebo pres Javascript:


<form action="file" method="post" id="formular">
....
<input type="image" src="obrazek" onclick="document.getElementById('formular').submit();" />
</form>


To by mohlo fungovat
nikolas
Profil *
mmm to nezni spatne a muzu pomoci css priradit tlacitku obrazek? (protoze ten gif je v konkretnim fontu a ma sipecku)
jinak diky
habendorf
Profil
Přes JS je to v pohodě, to je jasný, ale taky je to zbytečný.
Jde o to, že type image odesílá sám o sobě jen x a y souřadnici kliknutí. Další věci k odeslání si nadefinuj jinde.
Třeba

<form action="......">
<input type ="text" name="jmeno">
<input type ="image" src="obr.jpg" name="login">
</form>

ti už odešle v pohodě i "jmeno" se zadanou hodnotou. A když chceš předat něco, co uživatel nezadává, tak k tomu je type="hidden".
V IE to funguje v pohodě.
nikolas
Profil *
habendorf... tak to co si napsal mi nefunguje v exploreru,

v mozille to normalne jede, js nechci pouzit protoze muze byt na klientske stranei zakazany

jestli nahodou nemam nejaky posahany apache ale zkousel jsem to i na wz a tam to taky neodesila (jenom explorer)
habendorf
Profil
nikolas: Tak nám dej link nebo sem nakopíruj kód, protože já to zkoušel a funguje to bez problémů. Možná je chyba někde úplně jinde.
nikolas
Profil *
<?
if ($_POST["login"]) {
echo $_POST["jmeno"];
die();
}
?>


<form action="test.php" method=post>
<input type ="text" name="jmeno">
<input type ="image" src="files/kosik.gif" name="login">
</form>



link je
zde

a prominte za prudeni
habendorf
Profil
Chyba je někde v PHP (asi v té podmínce), ale s tím neporadím. Když jsem tam pokusně nechal jen
<?
echo $_POST["jmeno"];
?>
tak to šlapalo, čili hodnota se přenáší.
nikolas
Profil *
diky za pomoc, jdu dumat :)
nikolas
Profil *
vyresil jsem to takto

<?
if ($_POST["send"] == true) {
echo $_POST["jmeno"];
die();
}
?>


<form action="test.php" method=post>
<input type ="text" name="jmeno">
<input type="hidden" name="send" value="true">
<input type ="image" src="files/kosik.gif" name="login">
</form>

je to trosku redneck ale jede :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.