Autor Zpráva
arnir
Profil
mam script ktery by mel k promenne session pricist vzdy 1 za hodinu
udelal jsem to takto

session_start();

$hodina=date("i");
if ($hodina==60){
$x=$x+1;
session_register ("x");
}

jenze na nedokonalost jsem narazil az pozdeji kdyz po asi 3 hdinach nic nepribylo.
tendy sem si uvedomil ze bych musel presne v dany cas aktualizovat stranku aby se cas rovnal tomu cemu chci.
nevite jak by slo provest aby cas bezel jakoby sam i bez vyvolani clovekem a sam se pricital?
diky
Alphard
Profil
to nelze, script se provádí během zpracování stránky, pak PHP vše zapomene
řešením bude ukládat i čas a při zpracování kontrolovat, případně přičíst

$x=$x+1;
session_register ("x");

tohle by mělo jít zkrátit na:
$_SESSION['x']++;
arnir
Profil
a pres java script to nejde?
musi to nejak jit
uz sem to totiz videl
Aleš Janda
Profil
Přes JavaScript to nejde už tuplem, ten je na serveru (EDIT: samozřejmě na klientovi, ne na serveru :-)). Napadá mě jedině načasování skriptu přes cron.

Ale zásadní otázka: k čemu to všechno má být? Na 99 % existuje mnohem elegantnější řešení než něco přičítat k session.
Alphard
Profil
arnir
jsi v sekci PHP, kdyby jsi napsal, k čemu to je, tak možná někoho napadne lepší řešení

Přes JavaScript to nejde už tuplem, ten je na serveru.
Jando, Jando ... :-)
Aleš Janda
Profil
Alphard
No jo, to je těmi pozdně večerními hodinami ;-)
arnir
Profil
delam neco jako online hru.
na urcitou cinnost budete potrebovat xy bodu
po vykonani cinnosti se ty body odectou.
ale taky se za neco musi dostavat=1bod za hodinu
jakym elegantnejsim zpusobem to provest?
Alphard
Profil
takže zde asi počítáš s registrací a databází, ve které kromě aktuálního počtu bodů uvedeš i čas posledního přidělení a při další návštěvě zjitíš počet uběhnutých hodin, přičteš body a updatuješ čas
arnir
Profil
registraci uz mam a ten zbytek nejak zkusim
kdyz tak jeste nepisu
arnir
Profil
nakonec jsem to stejne vyresil pomoci session
a chci se zeptat jestli se nedaji nijak obejit
napriklad kdyz podstrcim promennou v adrese ?x=12
tak jestli ma vetsi prioritu adresa nebo promenna session
Alphard
Profil
neřeš prioritu při register globals on, použij tohle
$_GET['x'] // adresa
$_SESSION['x'] // session
arnir
Profil
a jeste bych potreboval vedet jak znicit pomoci session_destroy pouze mnou urcene promenne
šufánek
Profil
zničit jen některé proměnné přes destroy asi nepůjde - název funkce napovídá co to udělá s celou session. nejspíš ti nezbývá než ruční práce stylem unset($_SESSION['promenna']);
arnir
Profil
mam pouze promennou user
jinak chci vsechny zachovat
takze
unset($_SESSION['user']);
?
arnir
Profil
jooo funguje to
diky
arnir
Profil
a jeste bych potreboval, jak nastavit promennym session delsi trvani
ted jsem chvili nebyl na pc a uz sem byl odhlasen...
DJ Miky
Profil
http://cz2.php.net/manual/cs/function.session-set-cookie-params.php
arnir
Profil
mohl by jsi mi napsat co mam pridat k session_register nebo co mam delat?
nejak se v tom nemuzu vyznat

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: