Autor Zpráva
juneau
Profil
Mám script:

1. Existuje složka /nahledy/? - is_dir()
2. Vytvořit složku /nahledy/ - ftp_mkdir()
3. clearstatcache()
4. Byla vytvořena složka /nahledy/? - is_dir()
5. pokračovat dál...

Hezky ošetřené, aby script nepokračoval dál, nepodařilo-li se složku vytvořit. Nemůžu pracovat s návratovou true/false hodnotou při tvoření složky, celý proces práce s FTP zpracovává jiná funkce. Takže po jejím předpokládaném vytvoření zkontroluji, zda existuje. Ale ať to zkusím pomocí is_dir, file_exists a mezitím mažu keš informací o souborech, vždy se mi vrátí FALSE - a složka (0777) přitom fyzicky existuje.

Ovšem tohle blbne pouze na serveru savana.cz. A to i tak, že spustím script - složka vytvořena (ftp_mkdir) + složka neexistuje (is_dir) - při pohledu přes ftp klienta se složka opravdu vytvořila. Dám reload a hopla, i po reloadu vrátí is_dir z prvního kroku FALSE a ftp_mkdir tentokrát také s tím, že "file already exists...". Kdyby byl problém v kešování informací, tak ten se snad reloadem vyřeší... inu, jsem zmaten. Má někdo nějaké rady, jak se s tím vypořádat?
sopak
Profil *
Pro info , jsem admin na savana.cz.

Resenim by melo byt realpath(), is_dir pry nepracuje spravne s relativni cestou.

is_dir(realpath('relativni/cesta'));

Nejsem si jist zda to 100% pomuze, dalsim duvodem muze byt nejaky problem v souvyslosti s NFS(Network File System).
juneau
Profil
Děkuji za odpověď, problém s is_dir jsem čekal, v dokumentaci se o tom psalo, ale nakonec jsem to vyřešil jinak.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0