Autor Zpráva
Lion76
Profil *
Zdravim, mam nize uvedenou funkci a nemuzu se dohrat ke spravnemu vypisu a proto se obracim s prosbou o pomoc.

function pd($eshopy){

$zpusoby = array('zpPlat' => array('DP' => 'Dobírka',
'FP' => 'Platba pøedem (proforma fakturou)'),
'zpDopr' => array('VL' => 'Vlastni doprava')
);

foreach($zpusoby as $klicZ => $hodnotaZ){
$z = explode(";", $eshopy[$klicZ]);
foreach($hodnotaZ as $klicZ2 => $hodnotaZ2){
foreach($z as $klic => $hodnota){
if((array_key_exists($hodnota, $zpusoby[$klicZ])) && $klicZ == $klicZ){
return $zpusoby[$klicZ][$hodnota];
}
}
}
}
}
echo pd($eshopy);
echo pd($eshopy);
Lion76
Profil *
Pokracovani:

Kdyz zavolam tu fce, tak to vypise v obouch pripadech jen prvni hodnotu t.j. Dobírka, ale v poli $z je tech hodnot vice.
tiso
Profil
...robme veci zložito?
1. skús začať používať normálne názvy funkcií a premenných, nech sa v tom aj niekto vyzná...
2. ukladanie možností priamo do funkcie? Od čoho sú konfiguračné súbory?
3. možnosti ako viacrozmerné pole? Prečo? Aby si mohol použiť trojnásobne vnorený foreach?
4. return sa vykoná len raz... Pokiaľ chceš získať viac hodnôt, musíš ich ukladať do poľa, prípadne miesto return použiť priamo echo


S takouto úrovňou programovacích schopností by si sa do eshopu nemal púšťať. Ber ako názor...
MiSHAK
Profil
K tomu se hodí jen dodat: Kolik že ti je let?
A hlášku ve stylu: Nauč se programovat a pak dělej e-shop, nebo se neuč programovat a použij nějaký dostupný e-shop nebo rovnou nějakou masivní distribuci jako třeba Joomla
Lion76
Profil *
tiso

Dekuji za Tvuj nazor, uznavam ze ta funkce je pekna blbost, ale ja osobne neznam moudreho cloveka, ktery jednoho krasne rana spadl na zem. Nejsem typ cloveka, ktery kopiruje a kopiruje a kopiruje a nepouziva u toho hlavu a potom se ptat a pta a pta. Do ceho se ja pustit, tak je to muj osobni problem.

Jinak tu funkci jsem si ted napsal uplne jinak a cyklus foreach je tam pouze jednou.

MiSHAK

Muj vek si muzes sam vypocitat, pokud ovsem mas ukoncene zakladni vzdelani.

A Ty se nauc programovat, aby jsi nemusel pouzivat hotova reseni, ktera jsou na stejne brdo a az potom muzes soudit mne.

PS: Ja utok vracim utokem.
MiSHAK
Profil
@Lion76 Sarkasmus...
Když někdo napíše proč mu funkce:
function f($a){
$pole = array(
'vb' => 10,
'va' => 12
);
return $pole[$a];
}
při volání
echo f($a);
echo f($a);
vypíše dvě stejné hodnoty není normální programátor.
Lion76
Profil *
MiSHAK

Urazet ve virtualnim svete , jak se tak divam, Ti jde velice dobre a to ukazuje Tvuj osobnim charakter. Z oci do oci by sis to nikdy ke mne nedovolil, protoze ja bych byl z Tebou rychle hotov. Nejprve si zamet pred svym prahem a az teprve potom muzes neco pismenkovat o mne. Nemam cas procitat si Tvoje prispevky v teto diskuzi ani Tvoje vytvory na Tvych www strankach, ale ver tomu, ze bych nejake ty "perlicky" nasel. Jsi student, jak jsem se docetl, tak se hezky uc, aby jsi nemusel jednoho dne slyset od ucitelky nebo ucitele Tveho ditete, ze mas nenormalni dite, kdyz misto "vyhral bitvu" napise "vyhral bytvu". A pokud se to nekdy stane, tak se na tu ucitelku nebo ucitele nezlob, protoze co rodice svemu diteti daji, tak take dostanou. Nevim, nevim, jak se na Tebe bude Tvoje dite jednou tvarit, kdyz o nem reknes, ze je nenormalni. Jinak by jsi mel malicko premyslet, nez zacnes nekoho urazet, protoze tahle diskuse muze a je take brana jako skola a Ty jako "profik" by jsi se mel zamyslet nad svym charakterem a vzit si priklad z prispevku od tiso .
tiso dokaze pomoct, ale TY JSI PLEVEL teto diskuse a kdybych byl provozovatel teto diskuse, tak by jsi byl mezi prvnima, kterym bych zamezil pristup, protoze svym chovanim kazis dobre jmeno teto diskuze.
Sarkasmus??? No tak tomu se vazne muzu jen usmat, protoze je lepsi sem placnout nejakou blbost a tim udelat ze sebe hlupaka nez kopirovat, kopirovat, kopirovat, protoze hlupak, ktery nekde neco okopiroval, tak vlastne nevi, co ta cast kodu, vlastne dela. Ja jsem alespon zjistil, ze ten muj nesmysl vypise dve stejne hodnoty. Takze jsem se musel postavit celem ke zdi a tu funkci napsat znovu a taky ze jsem ji napsal nebo snad tady vidis nejake otazniky a ze bych nekoho dokolecka prosil, aby mne tu funkci napsal a ja bych bezmyslenkovite potom zkopiroval??? Co jsi predvedl Ty??? Urazet. Bingo. Urazet dokaze kazdy hlupak, takze jsi jeste vetsi hlupak nez ja, protoze ja jsem nezacal nikoho urazet, pouze jsem ve slusnosti prisel do teto diskuze a taky ve slusnosti z toho tematu odchazim s jednim prislovim "JAK SE DO LESA VOLA, TAK SE Z LESA OZYVA" a Ty jsi sklidil takovou urodu, jakou sis svym jednanim vuci me osobe zasadil, stejne jako ja, ze jsem napsal takovou nesmyslnou funkci.

PS: Chtel jsi boj. Dostal jsi ho. Dostal jsi ranu jeste vetsi nez jsi cekal a PRAVEM. Povazuji timto toto tema za uzavrene, protoze lekce do zivota Ti v prvni rade musi davat nekdo jiny a potom sam zivot a to ja jsem jiz udelal. Proc takovou lekci??? Protoze takove lidi jako jsi Ty, mam velice v lasce.
Mastodont
Profil
Lion76
Megalol. Ty máš hodně velké sebevědomí, ale tvé "ráně" se každý může jen zasmát. Mimochodem, čeština Mishaka je v pořádku, na rozdíl od tvojí.

A co má v té tvé funkci dělat část
$klicZ == $klicZ

to jsem vážně nepochopil :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0