21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
snouman
Profil
zdravím,
potřebuji pomoct následující kod mi vypíše požadovanou stránku, ovšem potřebuji aby mi vypsal všechno, i html značky... Nejsem si jistej co tam mám špatně díky za pomoc :)

<?php

if (!$file=fopen("home.php", "r")) {
echo("soubor není možné otevřít!");
}
else
{
?>
<code>
<?php
fpassthru($file);
?>
</code>
<?php
}
?>

<FORM NAME='rs' METHOD=post ACTION="save.php">
<br>
<BR> Text:
<br>
<TEXTAREA NAME="text" ROWS=10 COLS=30 WRAP></TEXTAREA>
<BR>
<BR>
<INPUT NAME="enter" TYPE="submit" VALUE="Odeslat">
</FORM>
temistokles
Profil
Buďto použi namiesto <code> zastaralý <xmp>, alebo si preveď zobáčiky na entity (htmlentities() v PHP).
Bubák
Profil
Taky jde použít (ostylovaný) tag <textarea>.
snouman
Profil
tyjo parádička to <xmp> funguje,

ještě mám problém s uvozovkama když napíšu: <div class="date">

tak se mi to uloží jako: <div class=(lomítko)"date(lomítko)">

kod:

<?php
if (File_Exists ("home.php")):
$fo = FOpen ("home.php", "r");
$data = FRead ($fo, FileSize("home.php"));
FClose($fo);
endif;

$fo = FOpen ("home.php", "w");
FWrite ($fo, $text.$data);
FClose ($fo);
?>
temistokles
Profil
snouman
if (File_Exists ("home.php")):
$fo = FOpen ("home.php", "r");
$data = FRead ($fo, FileSize("home.php"));
$data = stripslashes($data);
FClose($fo);
endif;

$fo = FOpen ("home.php", "w");
FWrite ($fo, $text.$data);
FClose ($fo);


Mimochodom, ten <xmp> asi nikdy nebude validný :)
snouman
Profil
jj díky moc, mi to ze začátku blbo, protože jsem zapoměl že takhle jsem ošetřil jen to co tam bylo ale ještě jsem z minulé stránky připisoval do souboru $text takže mi to neošetřilo to co jsem přidal, ale už to mám vyřešený ;) Zkoušim malej redakční systém :D ale začínám tak s tím mám problémy...
krteczek
Profil
snouman: problém s přidanými lomítky řeší skriptík publikovaný p. Vránou na http://php.vrana.cz/vypnuti-magic_quotes_gpc.php
když to zavřeš do funkce budeš to mit volatelné podle potřeby :-) navíc to funguje správně, a data do db ošetřuj pomocí mysql_real_escape_string

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0