Autor Zpráva
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
Zdravim,
pouziva nekdo cache pro svuj web? pokud ano, tak jak to resite?
Ja jsem se pital zde: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=55 196
ale nikdo neodpovedel, sice predmet zpravicky je jiny....
No uvidim zda nekdo odpovi.
Me ty ob prikazy velice zajimaji, a primo se vybizeji pro takoveto globalni funkce jako cache, formatovani vystupniho html kodu....
Mastodont
Profil
Co třeba http://pear.php.net/package/Cache_Lite ??
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
Mastodont mozna jo, ale vubec nemam tuseni jak to implementovat do meho webu... (:. Nejak jsem to nepochopil....
Mastodont
Profil
http://pear.php.net/manual/en/package.caching.cache-lite.intro.php
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
jeste dozazek,
proc jsou ty cache pres soubory? Vsade vsichni doporucuji databazi ale cache je vzdy pres soubory, nasel jsem na netu nekolik ruznich vice ci mene pouzitelnych.... Ale jen samotne cache. Mechanizmy a o ty me hlavne jde kdy se ma nacist data pozadovana data z cache jsem nenasel. Nevim jak realizovat treba kdyz mam na strankach datum, anketu -> ktera se me pri kazde strance nacita pokazde jina. Uvazoval jsem ze bych spise cachoval jen nejake moduly. pripadne casti nejakeho kodu. Ne cele stranky webu. Jak to delaty vy? Tedy pokud pouzivate cache, pripadne jakekoliv namety a podobne......necham se inspirovat.
Ja mam asi predstavu, ze treba modul ankety bych cachoval do databaze a pri dotazu na konkretni anketu bych vytahl data z databaze a hotovo. Pri hlasovani na te ankete bych zase provedl vymazani ulozene ankety. Ale aby to bylo co nejednodussi, tak jsem uvazoval pouzit OB prikazy. Ale nevim zda mohu OB pouzit nekolikrat neco jako prikac CALL. Jedno OB by bylo na celou stranku kvuli header prikazu. A az se dostanu do modulu sekce tak by se dale spustil dalsi OB prikaz a odtud bych ziskal hotova data ankety, ktere bych ulozil do cache. Nevim zda toto ide. Pokud ano tak co bude v tom prvni OB. Bude tam i data ankety nebo ty budou v drujem OB?
DJ Miky
Profil
proc jsou ty cache pres soubory? Vsade vsichni doporucuji databazi ale cache je vzdy pres soubory

Možná proto, že includnout nebo načíst soubor je rychlejší a méně náročnější (bez flamů) na server než se připojovat k DB a tahat data z ní.
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
DJ Miky ja mam na webu pripojeni k databazi temer ihned na zactku scriptu, takze mam databazi po celou dobu behu scriptu lk dispozici. proto uvazuji ze pouziji databazi. Misto nekolika dotazu, jen jeden....

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: