Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
orginal.xf.cz Profil * |
#1 · Zasláno: 30. 7. 2007, 19:07:09
Zdravim, mam jeden kod kt. mi ukazuje chybu a nedari sa mi ich opravit, mam ich cca na riadkoch 25 a 28, sprava sa to tak akoby sqlite_array_query()
mi vypise ze nemam tabulku, a potom mi nevie najst foreach ----------------------------------------- ----------------------------------------- <? $dbexists = file_exists("sqadr.db"); $db = sqlite_open("sqadr.db") or die ("Sorry"); if (!$dbexists) if (sqlite_exec($db, "create table adresar (id integer not null unique primary key, meno varchar(50), heslo varchar(20))")) echo "ok, 1tabulka vytvorena<br>"; else echo "nastala chyba"; if ($insert) if ($sqlite_exec($db, "insert into adresar (meno, heslo) values ('$meno', '$heslo')")); if ($delid && is_numeric($delid)) if (sqlite_exec($db, "delete from adresar where id = '$delid'")) echo "ok smazane"; else echo "nesmazane"; $adresar = sqlite_array_query($db, "select * from adresar"); echo "<p><b>Obsah adresara:</b></p><table border='1'> <tr><th>MENO</th><th>heslo</th></tr> "; foreach ($adresar as $riadok) echo "<tr><td><a href='$PHP_SELF?delid={$riadok["id"]}' title='smazat zaznam'>{$riadok["meno"] }</a></td> <td>{$riadok["heslo"]}</td></tr> "; echo "</table>"; sqlite_close($db); ?> |
||
nightfish Profil |
#2 · Zasláno: 30. 7. 2007, 19:15:03
echo "<tr><td><a href='$PHP_SELF?delid={$riadok["id"]}'
nebylo by místo tohoto prasozápisu lepší použít následující? echo "<tr><td><a href='".$_SERVER['PHP_SELF']."?delid=".$riadok["id"]."' |
||
orginal.xf.cz Profil * |
#3 · Zasláno: 30. 7. 2007, 19:26:24
Nepomohlo, ale prosim nevies ze cim je ta chyba ?
Tamto co si mi ti odpisal bol iba zapis |
||
nightfish Profil |
#4 · Zasláno: 30. 7. 2007, 19:34:12
orginal.xf.cz
když nenapíšeš, jakou chybu (přesně) to píše, tak se radí těžko zkus si tam dát $adresar = sqlite_array_query($db, "select * from adresar") or die(sqlite_last_error($db)); nejpravděpodobnější příčinou je to, že dotaz select * from adresar skončí chybou |
||
orginal.xf.cz Profil * |
#5 · Zasláno: 30. 7. 2007, 19:38:22
ked som to dal tak jak si mi poradil tak je z toho toto:
Warning: sqlite_array_query() [function.sqlite-array-query]: no such table: adresar in C:xamppphpMyAdminphpspracovanie.php on line 25 a chyba foreach zmyzla, ale zmyzlo mi aj vsetko ostatne |
||
orginal.xf.cz Profil * |
#6 · Zasláno: 30. 7. 2007, 19:40:50
A ked som z tamat dal prec or die(sqlite_last_error($db));
tak sa mi zas ukazala aj ta dalsia chyba, to je snad jasne len som doplnil |
||
temistokles Profil |
#7 · Zasláno: 30. 7. 2007, 19:53:45
Warning: sqlite_array_query() [function.sqlite-array-query]: no such table: adresar in C:xamppphpMyAdminphpspracovanie.php on line 25
Tabuľka "adresár" neexistuje |
||
orginal.xf.cz Profil * |
#8 · Zasláno: 30. 7. 2007, 20:02:47
To mi doslo, samozrejme preto som to dal do diskusie sa pozri na kod
|
||
orginal.xf.cz Profil * |
#9 · Zasláno: 31. 7. 2007, 12:10:58
A nevies preco neexistuje?
|
||
temistokles Profil |
#10 · Zasláno: 31. 7. 2007, 20:33:34
orginal.xf.cz
To mi doslo, Čo potom riešiš? samozrejme preto som to dal do diskusie sa pozri na kod Krištáľovú fuľu nemám, a preto som bol nútený do toho kódu sa pozrieť predtým, než som ti to napísal. Trochu slušnosti by neuškodilo. A nevies preco neexistuje? Pretože si ju nevytvoril?! Zamysli sa nad nasledovným kódom a prídeš na to sám: $dbexists = file_exists("sqadr.db"); $db = sqlite_open("sqadr.db") or die ("Sorry"); if (!$dbexists) if (sqlite_exec($db, "create table adresar (id integer not null unique primary key, meno varchar(50), Ak existuje súbor, automaticky predpokladáš, že je v ňom vytvorená databáza, ktorú však nikde nevytvoríš. Ak kontroluješ existenciu súboru, najskôr si v prípade, že neexistuje súbor vytvor a potom do neho vlož databázu s danou tabuľkou. |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0