Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
tomask Profil |
#1 · Zasláno: 31. 7. 2007, 13:57:28
Zdravím.
Mám formulář, pomocí kterého se řadí výpis z databáze. Tento formulář má dvě odesílací tlačítka (input type=image) pro řazení sestupně a vzestupně. Nevím ale, jak zjistit, na které tlačítko uživatel klikl. Zkoušel jsem normálně klasicky <input type="image" src="grafika_web/order_desc.jpg" alt="Vzestupně" name="jakradit" value="desc" /> a v php pak <? $razeni = $_POST[jakradit]; ?> ,to ale nefunguje. |
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 31. 7. 2007, 14:12:56
patří tam value? ve specifikaci jsem to v rychlosti nenašel, ale name tam může být, takže tam dej name="desc" a testuj if (isset ($_POST['desc']))
|
||
tomask Profil |
#3 · Zasláno: 31. 7. 2007, 15:17:51
Value tam asi nepatří. jinak to name="desc" .... nefunguje :-(
|
||
beax Profil * |
#4 · Zasláno: 31. 7. 2007, 15:38:00
daj to ako normalny odkaz a tak zistuj ($_GET)
alebo potom premenuj tlacitko zoradovania DESC na desc (value daj to co si ma uzivatel precitat) // ak bolo kliknute na desc if (isset($_POST['desc'])) { // spracovanie } // ak bolo kliknute na asc elseif (isset($_POST['asc'])) { // spracovanie } // inak else { // spracovanie } |
||
Hooonza Profil |
#5 · Zasláno: 31. 7. 2007, 16:33:20
Mrkni na popis funkce inputu image.
"Potvrzující tlačítko odesílající navíc souřadnice kliknutí". Name se odešle, value ne, ale odešlou se souřadnice - ty můžeš využít, ne? Pro pokus: mám testovací formulář <html> <form action=""> <input type=image src="" name=hh value="kk"> <input type=image src="" name=ss value="ii"> </form> Klikni na tlačítko a pak v adresním řádku najdeš, co se odesílá: name.x a name.y. Podle Yuhůa tyto parametry pak PHP dostává jako name_x a name_y . Ev. můžeš otestovat, na který obrázek se kliknulo (parametry toho druhého se neodesílají). |
||
tomask Profil |
#6 · Zasláno: 1. 8. 2007, 09:03:15 · Upravil/a: tomask
beax - tohle vim, ale nefunguje to. Resp. funguje, ale musí se tam dát místo $_GET[desc] - $_GET[desc_x], jak píše Honza. Jako odkaz to dát nemůžu, protože tím obrázkem musím odeslat formulář.
Hooonza - tohle jsem potřeboval vědět. Dík. |
||
Časová prodleva: 18 let
|
0