Autor Zpráva
James
Profil
Mám jednoduchú knihu v prvkami:

ID
Odkaz text

Ako mazat niektoré záznamy pomocou php?

Zatial som si vypisal vsetky zaznamy do tabulky:

----------------------------------------------------
ID odkaz tlacidlo Zmazat
----------------------------------------------------

ako mam nastavit tlacitko zmazat a funkciu delete v query pre MySQL.

Dakujem za vsetky postrehy.
Mastodont
Profil
http://www.linuxsoft.cz/php/
temistokles
Profil
Mastodont
http://www.linuxsoft.cz/mysql/ :D
James
Profil
JJ to som cital ale na nic moc som neprisiel, potreboval by som konkretne skript co maze priamo z MySQL pomocou Query radene podla ID
HGD
Profil
musíš předávat ID v navigaci, čili odkaz bude
...stranka.php?delete=$id

kde $id je číslo z DB

if($_GET['delete']!=""){

if (MySQL_Query("DELETE FROM clanky WHERE id=".$_GET['delete'].";")){
header("location: ./index.php?admin=clanky&delete=ok");
}
else{
header("location: ./index.php?admin=clanky&delete=ko");
}
}
Jack06
Profil
Lidi nevím proč ale nejde mi to: mám indexovou stránku:


<!DOCTYPE HTML PUBLIC '-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN'>
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<title>It-Prog</title>
</head>
<body>
<div class="logo">
</div>
<div class="menu">
<a href="index.php?str=clanky" alt="Články"> Články </a><br>
</div>
<div class="vpis">Číslo</div><div class="vpis">Uživatel</div><div class="vpis">Téma</div><div class="vpis">Předmět</div><div class="vpis">Upravit</div><div class="clanekvpis">Text</div>
<div class="stred">
<br><br>
<?php
if(IsSet($_GET["str"])){ $adresa = $_GET["str"];
include "$adresa.php";
}
?>
</div>
<div class="paticka">
</div>
</body>
</html>



A pak stránku na smazání:

<?php

//Script pro smazání dat
if($_GET['del']!=""){
require "../db.php";
if (MySQL_Query("DELETE FROM clanky WHERE id=".$_GET['del'].";")){

header("location: index.php?str=clanky&delete=ok");

}

else{

header("location: index.php?str=clanky&delete=ko");

}

}
?>



Na který odkazuji ze stránky kde se články vypíší:

<?php

// Tabulky přízpěvků
require "../db.php";
mysql_query("SET CHARACTER SET cp1250");
$vysledek=mysql_query("SELECT * FROM clanky ");
while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)):
$id = $zaznam["id"];
$autor = $zaznam["autor"];
$nadpis = $zaznam["tema"];
$typ = $zaznam["pod_tema"];
$obsah = $zaznam["text"];
?>
<div class="vne"><?php echo"$id";?></div>
<div class="vne"><?php echo"$autor";?></div>
<div class="vne"><?php echo"$nadpis";?></div>
<div class="vne"><?php echo"$typ";?></div>
<div class="vne"><?php echo"<a href='index.php?str=clanky&edit=$id'>Upravit</a>/<a href='index.php?str=smaz&del=$id'>Smazat</a>";?></div>
<div class="clanekvne"><?php echo"$obsah";?></div>
<?php
endwhile;
?>


Script pro smazání mi hlásí pořád chybu s header a nevím kde jest chyba..Pls pomoc

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: