Autor Zpráva
meca
Profil
Dobrý podvečer,

mám tu pro vás další záhadu:

Z prvu musím říci, že na localhostu to funguje v pohodě. A nejen mně. Jenže pak to nahraju na server a baf - pokud to je čistá stranka.php, tak to píše...

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/delfi/plaste/objednavka.php on line 1

... a když to přeženu přes include v indexu (index.php?page=stranka), tak...

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/delfi/plaste/objednavka.php on line 1

Nevím, zda je to normální, ale tady to teprve začíná. Píše to tam vždy, když je tam nějaký PHP kód. - Stačí jen třeba "echo 'bla'".

Díky každému, kdo bude vědět co s tím, nebo to alespoň pošle do pořadu Věřte-nevěřte. :-/
centi
Profil
Chcelo by to ukážku toho kódu, prípadne rovno zdroják celej stránky, kde máš použité PHP a pri ktorej to vypisuje spomínaný problém. Takto naslepo sa moc radiť nedá, nepomáha ani pohľad do kryštálovej gule :)
meca
Profil
http://www.delfi-plaste.com/objednavka.phps

... tak sem opravdu zvědav, co z toho vyčteš ;)
centi
Profil
No moc teda fakt nie :) Nemáš náhodou ten súbor v UTF-8?
Alphard
Profil
on line 1
kdyby jsi to nesáčkoval na 1 řádek, tak by hlášení o chybě mohlo být přesnější

<?php
function bla ()
{
echo 'hej';
}
?>
meca
Profil
centi
No mam to v UTF...

Alphard
Jo - a v čem by bylo přesnější? Ať tam je jakýkoli kód kdekoli, tak to vždy hlásí chybu na první lajně.
Alphard
Profil
meca
aha, centi chtěl ukázku a já jsem to pochopil tak, že problém je v odkazovaném kódu, omlouvám se za nepozornost
DJ Miky
Profil
Když zkopíruju zdroják do souboru a spustím ho, nic mi to nepíše. Ani pokud tam přidám volání bla(). Chyba bude jinde (UTF BOM nebo nějaký jiný spec. znak).

EDIT: Tak sry, teď jsem nepochopil, o co vlastně jde :-).
meca
Profil
No ty krááásko - někde chyba musí být, ne? :-/
Alphard
Profil
nic nevím jistě, jenom návrhy, tak mě nekamenujte

v prvním příspěvku píšeš pokud to je čistá stranka.php, tak to píše... chyba, takže u zcela prázdného souboru bez jakéhokoliv kódu to vypisuje zmíněnou chybu?

a když to přeženu přes include v indexu
takže index bez toho includování chybu nevypisuje?
centi
Profil
meca
BOM si teda ako možnú chybu vylúčil?
Alphard
Profil
centi
s tím jsem se nesetkal, sice nepoužívám UTF, ale jestli pak neposílá hlavičky, tak nevím, čemu by vadil. právě jsem psal dotaz na porovnání s indexem, kde by ohledně BOMu měla být stejná situace
centi
Profil
Alphard
To jo, ale pri takto záhadných problémoch je dobré otestovať aj to najmenej pravdepodobné. Alebo ako by slávny Sherlock Holmes povedal, keď vylúčime všetky nesprávne veci, musí zostať len tá správna :)
meca
Profil
Ty jo - jenže co je ten BOM?
bukaj
Profil
meca
Ty jo - jenže co je ten BOM?
Viz wikipedia
Alphard
Profil
jenže co je ten BOM
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=21 11

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: