Autor Zpráva
Hanz
Profil
Jak mám dostat data z databáze?
Snažím se to vypsat takto:

echo mysql_query("SELECT text FROM komentare");


Ale píše mi to jen tohle:
Resource id #2


Nevíte čím to je??? (Tabulka se jmenuje "komentare" a sloupec "text")
Hanz
Profil
Jo a teď jsem přišel na to že když dám ten samý dotaz přímo v phpMyAdmin tak mi to vypíše dobře. Tak to vůbec nechápu.
Dero
Profil
echo mysql_result(mysql_query("SELECT text FROM komentare"), 0, "text");
Hanz
Profil
Dero
Tak asi takhle:
1) No ten příkaz už funguje, ale pokud místo text zadám * tak to nejde. Možná že to zadávám špatně:
echo mysql_result(mysql_query("SELECT * FROM komentare"), 0, "*");

2) Mockrát děkuju, že jsi mi vyřešil aspoň něco.
DoubleThink
Profil *
Hanz

mysql_query() ti nevráti plain text, ale nějaké vícerozměrné pole.
Abys z něj vytáhl pořebné hodnoty, musíš použít mysql_result() - způsobem, který ukázal Dero
mysql_result($result,"cislo_radku","nazev_sloupce")



Je to stejné i u normálních polí:
$pole = array("a","b","c");

echo $pole

Výsledek bude "array"
Hanz
Profil
DoubleThink
No a jak z něj mám dostávat řádky?
Dero
Profil
$query = "SELECT * FROM tabulka";

$result = mysql_query($query);

while ($r = mysql_fetch_array($result)) {

echo $r['sloupec1'].",".$r['sloupec2'];

}


Vypíše všechny vrácené řádky. Přičemž sloupec1 a sloupec2 (3, 4, 5 ...) nahradíš sloupci, které máš v tabulce. (např. text, email, web)
DoubleThink
Profil *
$rows = mysql_num_rows($result) // počet řádků
Hanz
Profil
DoubleThink
Dero
A co znamená tohle?

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\inet_srv\http\doc_root\muj_system\test.php on line 8

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\inet_srv\http\doc_root\muj_system\test.php on line 9
Dero
Profil
Že je ten query zadán chybně. Zkus ho prohnat MyAdminem ...
Hanz
Profil
Dero
Aha já jsem si nevšiml že jsi zmněnil názevv té tabulky v tom scriptu co jsi psal výše. Už vše funguje! Moc, moc dík!


DoubleThink
K čemu je ten poslední řádek co jsi napsal? --> chápu že je pro zjištění počtu řádků, ale k čemu mi to je?


Dero
DoubleThink
Ještě by jste se mohli podívat sem:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=55 63
DoubleThink
Profil *
Celkový počet řádků se hodí v případě, že chceš vypsat všechny řádky tabulky - například cyklem.

Byla to reakce na otázku No a jak z něj mám dostávat řádky?
Jan Václavík
Profil
K čemu je ten poslední řádek co jsi napsal? --> chápu že je pro zjištění počtu řádků, ale k čemu mi to je?

můžeš do tý proměnný uložit počet řádků v db - tj. třeba to bude tabulka uživatelů a timhle způsobem zjistíš kolik jich v db je... dobrá věc náhodou..
Dero
Profil
Ale! Pro prosté zjištění počtu uživatelů je mnohem rychlejší metoda:

$pocet_zaznamu = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) as pocet FROM tabulka WHERE podminky ..."), 0, "pocet");
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0