Autor Zpráva
niCe
Profil
Ahoj, potřeboval bych v jednom skriptu zjistit, zda-li existuje soubor. Problém však je v tom, že ten soubor nutně nemusí být na mém serveru. File_exists() tedy můžu vyloučit.

Projížděl jsem manuál php a nic mě do oka nepadlo.

Snad jedině file_get_concents.

Kdybych to použil na třeba soubor http://www.domain.com/image.jpg


if (file_get_concents("http://www.domain.com/image.jpg")):


skript (třeba: zkopíruj obrázek)

endif;


Fungovalo by to tak? Předem díky za odpovědi. niCe
MiSHAK
Profil
Čti
niCe
Profil
Já vím k čemu to primárně slouží. Proto se tu ptám jestli by tahle funkce šla použít i pouze ke zjištění, zda soubor existuje nebo ne. Ale jinak ho do proměnné načíst nechci. Kdyby tedy soubor neexistoval (myslí se i tímto selhání funkce), vrací to false?
temistokles
Profil
niCe
On failure, file_get_contents() will return FALSE.


Zaujímalo by ma, či si ten odkaz čítal :P
Alphard
Profil
podívej se na fopen(); zvláště u obrázků není třeba ho celý načíst
niCe
Profil
No takže když to shrnem:

jakákoliv funkce k práci se soubory v podstatě dokáže ověřit, existuje-li soubor (i vzdálený). Pokud ten soubor není, vrátí to prostě false.

Chápu to dobře, že jediný rozdíl je v tom, že třeba při tom file_get_contents by se obrázek, pokud by existoval musel načíst? A v případě fopen() ne? No v tom případě pokud jde jen o ověření existence, tak stačí pouze to fopen(), aby se php nezdržovalo načítaním souboru, není liž pravda? Doufám tedy, že fopen() pracuje i se vzdálenými soubory...
Alphard
Profil
důležitá je direktiva allow_url_fopen (konfigurace webu)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: